İYİ Parti’de bir milletvekili daha istifa etti

İYİ Parti'de istifalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak partinin Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa ettiğini açıkladı. Böylece İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 37’ye düştü.

Siyaset 16 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İYİ Parti milletvekili Bilal Bilici

İYİ Parti’de 14 ve 28 Mayıs 2023 seçim yenilgileriyle başlayan istifa dalgası bitmek bilmiyor. 31 Mart’taki yerel seçimlerde alınan hezimet de çözülmeyi hızlandırdı. Seçimlerin ardından alınan kurultay kararı ve genel başkan değişimi de partide nabzı düşürmeye yetmedi.

Son olarak partinin Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bilici “2023 yılında gerçekleşen seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili seçildim. Geçtiğimiz süre içerisinde milletimiz ve partimiz için elimden gelen çabayı sarf ettim.  İYİ Parti ailesinin bir üyesi olarak görev yaptığım süre içerisinde çok değerli dostlar edindim. Başta İYİ Parti’ye oy vermiş Adanalı hemşehrilerim olmak üzere teşkilatlarda hiçbir karşılık beklemeden sadece vatan sevgisi ile görev yapan herkese bana olan destekleri için gönülden teşekkür ederim.  Geldiğimiz noktada bu çatı altında faydalı olamayacağımdan istifa ettiğimi belirtiyorum” dedi.

İYİ Parti’de kurultay da suları dindirmedi: İsmail Tatlıoğlu’ndan ‘ertelenmiş’ istifaİYİ Parti’de kurultay da suları dindirmedi: İsmail Tatlıoğlu’ndan ‘ertelenmiş’ istifa

İYİ Parti’de istifa silsilesi

İYİ Parti’de yerel seçimlerden önce istifa dalgası başlamıştı. Çünkü İYİ Parti CHP ile ittifaka hayır demişti ve parti lideri Meral Akşener de ısrarla CHP’yi hedef alan açıklamalar yapmıştı. Üst düzey istifalar da bu rotanın seçimi kaybettireceğini söylemişti ve yerel seçimlerde İYİ Parti, Türkiye genelinde yüzde 3.76 oranında oy alarak eridi. İstifalar bu sonucun ardından devam etti.

İYİ Parti’den 14 Mayıs seçimlerinden önce Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı. Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.

Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Salim Ensarioğlu ise Şeyh Sait tartışması sonucu disipline sevk edilince partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için “korkaklıkla” suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti.

Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Tüm istifaların ardından İYİ Parti’de Türkiye Büyük Millet Meclisine giren 44 milletvekilinden biri ihraç edilirken altısı istifa etti. İYİ Partinin Meclis’teki milletvekili sayısı 37’ye düştü.

Yerel seçimlerin ardından yaşanan hezimet de istifaların sürmesine yol açtı. Partinin kuruluşunda yer alan isimlerin de içinde bulunduğu birçok isim istifa etti.

Eski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu parti kuruyor: Kutlu PartisiEski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu parti kuruyor: Kutlu Partisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.