İYİ Parti’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Akalın’dan Akşener’e tepki

İYİ Parti olağanüstü kurultayını 27 Nisan’da yapacak. Partinin lideri Meral Akşener’in yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, Başkanlık Divanı üyesi Tolga Akalın adaylığını ilan etti.

Siyaset 6 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de seçim sonrası ilk kapsamlı değerlendirme toplantısı, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında yapıldı. Toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, “Aday olacak mısınız?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Akalın, “Evet efendim, sürecin içinde olacağız” ifadelerini kullandı. Akalın 8 Nisan’da genel merkezde genel başkan adaylığıyla ilgili açıklamada bulunacağını söyledi.

Yerel seçim sonuçlarının ardından Meral Akşener ve parti yöneticilerini istifaya çağıran İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz da, genel başkanlık için aday olduğunu duyurmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Akalın, kurultay tarihi üzerinden Akşener’i eleştiren bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı X’ten “Olağanüstü Kongreye İlişkin Basın Açıklamamdır” başlığı ile bir açıklama yayınlayan Akalın, kurultay tarihinin hazırlık yapamayacak kadar erken bir tarihe alındığını belirterek tepki gösterdi.

Tolga Akalın’ın açıklaması şöyle: “Öncelikle başarısızlık olarak değerlendirdiğimiz seçim sonuçlarının en demokratik şekilde sorgulanacağı zemini, yani Büyük Kurultayımızı toplayan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e teşekkürlerimi sunuyor, şimdiden Kurultayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Genel Başkanımızın şahsen belirlediği ve kurultay tarihini açıkladığı istişari toplantıda, açıkça ve tüm katılımcıların huzurunda Genel Başkanımıza ifade ettiğim üzere; partimiz, bir lider partisi olmaktan ziyade bir siyasal harekettir. Partimizin muazzam kuruluş ve mücadele hikayesine uygun olması icap eden kongre takvimi, çok erken bir tarihte belirlenmiş olup, aradaki bayram tatili de düşünüldüğünde muhtemel adaylara yeterli hazırlık şansı verilmeyen bir takvime sıkıştırılmıştır.

Seçimlere 4 yıl 1 ay gibi bir süre varken, kongre takviminin 22 güne sıkıştırılması hususunu kamuoyunun ve siyasi hareketimizin takdirine sunuyorum. Kamuoyunun, bu kadar erken bir tarihte kongre yapılmasını alternatif adaylar çıkmasından ve bir değişim yaşanmasından duyulan endişeye bağlayacağı açıktır. Bu kadar yakın tarihli bir kongre takvimi ‘Cesurlar Hareketinin Genel Başkanının’ kurultay delegelerimizden, dava ve mücadele arkadaşlarımızdan kongre kaçırdığına dair bir intiba oluşturacaktır.”

Daha sonra sosyal medyadan bir açıklama daha yapan Akalın, 8 Nisan’da adaylığıyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

İYİ Parti’de 31 Mart depremi: İstifalar ve tepkiler peş peşe geliyorİYİ Parti’de 31 Mart depremi: İstifalar ve tepkiler peş peşe geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.