İYİ Partili Dikbayır’dan partisine dilekçe: ‘Akşener’in mal varlığını incelettiğim’ iddiası araştırılsın

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında çıkan iddiaların araştırılması için partisinin disiplin kuruluna başvurdu. Dikbayır’ın araştırılmasını istediği iddialar arasında Meral Akşener'in aile bireylerinin ve ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesi de yer aldı.

Siyaset 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın partinin lideri Meral Akşener’in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham edildiğini yazdı.

İsmail Saymaz yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasının detaylarını aktardı.

“Akşener İYİ Parti’de haftalardır süren gerilimi açıkladı” diyen Saymaz “Çünkü bu sözlerle grup toplantısı sırasında salonda bulunan ve konuşmaları alkışlayan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Ankara Milletvekili Uğur Poyraz’ı kastediyor” diye yazdı.

İsmail Saymaz yazısında “Yakın zamana kadar Akşener’in en yakınında bulunan iki isim şimdi liderleri tarafından suçlanıyor. Dikbayır, Akşener’in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham ediliyor. Poyraz ise Akşener’in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla eleştiriliyor. Poyraz’ın AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülüyor” sözlerine yer verdi.

AK Parti'ye geçen vekil için İYİ Parti çok kızgınAK Parti’ye geçen vekil için İYİ Parti çok kızgın

Dikbayır: Araştırılsın

İsmail Saymaz’ın yazısının ardından Dikbayır, Genel Başkan Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği ve belediyelerle ticari ilişkisi olduğu iddialarına ilişkin partisine başvuruda bulundu. Parti disiplin Kkrulu ve Meclis Grubu’na dilekçe veren Dikbayır iddiaların araştırılmasını talep etti.

Dikbayır’ın dilekçesi şöyle:

“İYİ Parti Kurucular Kurulu, 2-3-4-5. dönem Genel İdare Kurulu, 4.ve 5. dönem Genel Başkanlık Divanı üyesi ve iki dönem İYİ Parti Genel Muhasiplik görevlerini yürüttüm. 27. Dönem ve halen de 28. dönem İYİ Parti Sakarya Milletvekiliyim.

Bir süredir çeşitli alanlardan gelen bilgiler ile hakkımda tamamen yalan ve hayal ürünü dedikoduların yapıldığ tarafımca malum olmuş, Bugün (08.11.2023) 14:45’te gazeteci İsmail Saymaz’ın beni arayarak tarafıma bu dedikoduları sorması sebebi ile işbu başvuruda bulunmam gerekmiştir.

Önceleri dedikodudur nasılsa küçük bir araştırmayla ortaya çıkar diyerek önemsemediğim içerikler artık dedikodu boyutunu geçerek açıkça iftira ve hakaret halini almıştır. Bu iftira ve dedikodular şahsımı itham ettiği gibi partimizin kurumsal kimliğine de zarar verecek noktaya gelmiştir. Her bir iftiranın da içeriği suç olduğu için aşağıda sıralayacağım hususların TBMM İYİ Parti Disiplin Kurulu ve İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından titizlikle araştırılması, araştırma sonucunda hakaret ve iftira boyutuna varmış ve şahsım ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bu itibar cellatlığının sorumlularının tespiti ve haklarında gereğinin yapılmasını saygıyla talep ederim.

Hakkımdaki her birinin konusu suç olan hakaret ve iftiralar;

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in aile bireylerinin, ve ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının incelettirilmesi,

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden şahsıma, aileme ve 3.kişilere ihale veya iş alınması ve şahsımın böyle bir olaya aracılık etmesi,

İYİ Partimizin Sakarya Hendek İlçe Başkanının işyerine (dershane) milletvekili sıfatımı kullanarak ceza kestirmiş olduğum iddiası,

Eski adı ile twitter yeni adı ile X olan sosyal medya alanında “hızırçelebi06” isimli bir hesabı şahsımın açtırdığı ve/veya yönettiğim/yönettirdiğim iddiası,

Polonya’da bir şirketim olduğu iddiası,

Henüz bana ulaşmamış ancak yukarıdaki iftira ve hakaretlerin her birine ilişkin gerçekler ortaya çıkana kadar ve Disiplin kurullarımız tarafından araştırma yapılırken çıkarılacak yeni iftiraların tamamı.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.