İYİ Parti’nin benzin protestosuna polis müdahalesi: Vekiller de oradaydı

Akaryakıt zammını protesto etmek isteyen İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'na polis müdahale etti. AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan ile İYİ Partili vekil Toktaş sosyal medyada tartıştı.

Siyaset 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Akaryakıta gelen yüksek zam Türkiye’nin gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL’ye yükseldi. Benzin 35, mazot ise 33 liraya dayandı. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı da dün bu zammı protesto etmek istedi ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Hasan Toktaş ve partililerin katıldığı basın açıklamasında “Köprünün başına Mehmet Şimşek oturmuş. Köprünün başına oturmuş geçenden de, geçmeyenden de para alıyor. Öl diyorlar, öl. Nasıl yaşayacak bu insanlar, nasıl ihtiyaçlarını karşılayacaklar?” denildi ve faturanın millete kesildiği ifade edildi.

Basın açıklaması bittikten sonra AK Parti İl Başkanlığı önüne giden partililer boş benzin bidonunu binanın önüne koymak istedi ancak polis engeliyle karşılaştı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ile İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu da müdahale edilen partililerle birlikteydi, o anlar kameraya da yansıdı. Müdahale görüntülerine sosyal medyadan tepki gösteren AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Partililerin polis tekme ve tokatla saldırdığını söyleyerek “Yazıklar olsun” dedi.

Gürkan’ın bu paylaşımını alıntılayan Toktaş ise “Türkiye Cumhuriyeti ‘Parti Devleti’ değildir. Dayatmaya çalıştığınız bu istibdat düzenine, zam ve zulüm düzenine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz sayın başkan. Bu nezaketsiz tutumunuza rağmen millet adına muhalefet etme hakkımızı ısrarla ve inatla sürdüreceğiz” dedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu, sosyal medya hesabından “Bursa Valisi’ne hatırlatırız; protesto demokratik bir haktır. Gereksiz talimatınız, devletimizin fedakar polisini de zora soktu, lüzumsuz arbedeye neden oldunuz. Boş benzin bidonlarının AK Parti Bursa İl binasına bırakılmak istenmesinden siz neden gocundunuz? Saray’a yaranmak için işgüzarlık yapmayı bırakın!..” diyerek polis müdahalesi nedeniyle Bursa Valisi Yakup Canbolat’a seslendi.

O görüntülere İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu da tepki gösterdi. Protestonun anayasal bir hak olduğunu belirten Kavuncu, partililerin bu hakkı kullanmak istediğini ifade etti ve “Ancak Türkiye’de siyasal ve toplumsal muhalefeti öyle bir baskıladılar ki toplanma özgürlüğüne bile müsaade etmiyorlar. Biz bu baskıcılığa karşı yılgınlığa düşmedik, demokratik çerçevede bütün imkânları kullanarak mücadele edeceğiz. Toplumsal muhalefet bize bir mesaj verdi, sahada ve daima etkin olmamız gerekiyor. Bundan sonra da bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Akaryakıta bir gecede 6 lira ÖTV zammı geldi: Benzin 35, mazot 33 lira oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.