İYİ Parti’ye iki kötü haber: Biri YSK’dan, diğeri genel başkan yardımcısından

YSK İYİ Parti'nin Ordu seçimi ilişkin yaptığı "tam kanunsuzluk" itiraz başvurusunu reddetti. Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer de sosyal medya hesabından partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Siyaset 17 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İYİ Parti’nin Ordu seçimleri için yaptığı itiraz başvurusunu reddetti.

İYİ Parti’nin Ordu’daki yerel seçimin iptal edilerek yenilenmesi için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle itiraz başvurusu yapmıştı.

Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

Yerel seçimlerin ardından kongre kararı alınan İYİ Parti’de bir istifa haberi daha geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Demirer İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Demirer “CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel ve kurmayları tarafından yerel seçim öncesi getirilen işbirliği teklifini GİK toplantımızda destekledim ve canla başla işbirliğine eveti savundum, ancak azınlıkta kaldım. Maalesef partimizin çoğu GİK üyeleri tarihi öneme haiz o toplantıda günümüz siyasetinin önemli bir düsturu olan kazan-kazan stratejisini göz ardı ettiler” dedi.

Bahçeli'nin 'Akşener' çağrısına yanıt: Kimse İYİ Parti’ye istikamet çizemezBahçeli’nin ‘Akşener’ çağrısına yanıt: Kimse İYİ Parti’ye istikamet çizemez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.