Bahçeli’nin ‘Akşener’ çağrısına yanıt: Kimse İYİ Parti’ye istikamet çizemez

İYİ Parti'de seçimli kurultay kararının ardından genel başkanlığa adaylığını açıklayan Müsavat Dervişoğlu açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu Akşener’e destek açıklaması yapan Bahçeli’ye “Kimse İYİ Parti’ye istikamet çizemez” diye yanıt verdi.

Siyaset 15 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Müsavat Dervişoğlu ve beraberindekiler parti genel merkezinde açıklama yaptı.

İYİ Parti’de yerel seçim hezimetinin ardından seçimli kongre kararı alındı. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in aday olmayacağını açıklamasından saatler sonra adaylığını açıklamıştı. 27 Nisan’daki kurultayda Akşener’in desteğini alacağı iddia edilen Dervişoğlu parti genel merkezinde açıklama yaptı. Kameraların karşısına milletvekili ve parti yöneticisi isimlerle birlikte çıkan Dervişoğlu MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti kurultayına ilişkin sözlerine yanıt verdi.

Bahçeli’nin İYİ Parti’deki kurultay sürecine ilişkin “Sayın Meral Akşener’in ayrışma kararından vazgeçerek partisinin başında olması gerektiğini düşünmekteyim” sözleri için Dervişoğlu “İYİ Parti’ye kimse istikamet çizemez” dedi.

Dervişoğlu İYİ Parti’deki olağanüstü kurultayda Akşener’in kendisini desteklediği iddiaları için “Akşener’in desteği benden yanaysa bundan onur ve gurur duyarım” diye konuştu. Delegelere 27 Nisan’da yapılacak olağanüstü kurultayda oy kullanmaları çağrısı yaptı.

Dervişoğlu AK Parti’nin Anayasa değişikliği çalışmalarına karşı olduklarını belirterek “Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan kurtaracağız. Bu rejimi güçlendirecek hiçbir düzenlemeye de müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı net ifadeler kullanan Dervişoğlu “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi atılması gereken bir yük, sona ermesi gereken bir kabus haline gelmiştir. Biz ileri demokrasiden, hukukun üstünlüğünden liyakatten doğadan ve yeşilden, Türkiye’den yanayız. Dolayısıyla tek adam rejimine antidemokratik her türlü uygulamaya, yasaklara karşıyız. Tüm bunları içinde bulunduran AK Parti yönetimine karşıyız” dedi.

“İktidar olmaya ve devlet yönetmeye namzet ve talibiz” diyen Dervişoğlu “Bu kurultay yeni yaralar açılmasına değil mevcut yaraların sarılmasına vesile olmalıdır” diye konuştu.

İYİ Parti’nin kurultayla birlikte merkezden kopacağı endişelerine de yanıt veren Dervişoğlu “İYİ Partideki kurultay süreciyle birlikte partimizin merkezden kopacağı, belirli bir ideolojik kalıbın içine girerek radikalleşeceğine dair mesnetsiz yorum ve açıklamaların tamamını reddediyoruz. İYİ Parti milliyetçi, aynı zamanda demokrat, aynı zamanda kalkınmacı umdeleriyle Atatürk’ün kurduğu milli devletin temel ilkelerine bağlı bir siyasi parti olarak esasen merkezin ta kendisidir” dedi.

Liderlik yarışı hızlı başladı: İYİ Parti Akşener'den büyüktürLiderlik yarışı hızlı başladı: İYİ Parti Akşener’den büyüktür

Bilecik’te İYİ Parti ile AK Parti’den karşılıklı destek

Öte yandan seçimlere “hür ve müstakil” bir siyaset izleyeceğini ilan ederek giren İYİ Parti Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde CHP’ye karşı AK Parti’yi destekledi.

Bilecik’te 31 Mart günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni CHP kazanırken İl Genel Meclisi’nde CHP 10, AK Parti 8, MHP 2 ve İYİ Parti 2 üye ile temsil ediliyor.

Bilecik İl Genel Meclisi

Bilecik İl Genel Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde koltuk üstünlüğü bulunan CHP ile AK Parti birer aday çıkardı.

İlk turda CHP’nin adayı İsmail Hakkı Elmas 10, AK Parti’nin adayı Ramazan Kurtulmuş 11 oy alırken bir oy boş çıktı. İkinci turda da aynı sonuçlar çıkarken İYİ Parti, CHP’ye karşı AK Parti’nin adayını destekledi ve AK Parti’nin adayı meclis başkanı seçildi. AK Parti  de il encümen üyeliğinde iki İYİ Partili’ye destek verdi.

Ayrıca Meclis 1. Başkanvekili seçiminde İYİ Parti grubu Orhan Uğur’u, CHP ise Nurcan Özçakır’ı aday gösterdi. İYI Partili Orhan Uğur 12 oy alarak Meclis 1. Başkanvekili oldu.

Akşener'e Erdoğan'dan 'kal' telefonu iddiası: İYİ Parti yalanladıAkşener’e Erdoğan’dan ‘kal’ telefonu iddiası: İYİ Parti yalanladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.