Akşener’e Erdoğan’dan ‘kal’ telefonu iddiası: İYİ Parti yalanladı

İYİ Parti lideri Akşener genel başkanlığa aday olmadı ama hem MHP'den hem de BBP'den 'görevden ayrılma' desteği geldi. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan da bayram dolayısıyla Akşener'i arayarak 'ayrılmayın' dedi ama İYİ Parti bunu yalanladı.

Siyaset 12 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

31 Mart 2024 seçimlerinde İYİ Parti, 2019 yerel seçimlerine göre 1 milyon 200 bin, 2023 genel seçimlerine göreyse 3 milyon 500 bin oy kaybetti. Sonuçların gelmesiyle İYİ Parti’de birçok istifa yaşandı. Seçim gecesi Akşener’in uzun süre danışmanlığını yapan Bilge Yılmaz istifa etti. Yılmaz ayrıca Akşener’e de istifa çağrısı yaptı. Daha sonra partinin İBB başkan adayı Buğra Kavuncu ve yerel yönetimler başkanı Burak Akburak istifa etti.

Tepkiler sonrası Akşener istifa etmedi ancak partiyi kongreye götüreceğini söyledi. İYİ Parti’nin olağanüstü kongre tarihi 27 Nisan 2024. Partinin yönetici kadrolarından olan Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın gibi isimlerse adaylıklarını açıkladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Akşener’in kararından vazgeçerek partinin başında kalması gerektiğini söylemişti. Akşener’e bir destek de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi.

Cumhur İttifakı’ndan Akşener’e gelen destekleri son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izledi. Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla aradığı Akşener’e “Partinizin başında kalın, ayrılmayın” çağrısında bulundu Akşener’in ise görüşmede, “nezaketinden ötürü Erdoğan’a teşekkür ettiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Yeniden Refah Partisi ve DEM Parti dışında, siyasi partilerin genel başkanlarını telefonla arayarak Ramazan Bayramı’nı kutlamıştı.

Ancak İYİ Parti bu iddiayı yalanladı ve “Bayramlaşma amacı ile nezaketen yapılan görüşme, farklı iddialarla partiye yönelik algı operasyonuna dönüştürülmüştür” denen açıklamada, görüşmeye ilişkin gerçek dışı haberler ve iddiaların ortaya konduğu ifade edildi. Erdoğan-Akşener telefon görüşmesinde bayramlaşma dışında bir konunun gündemde olmadığı söylendi.

Akşener’e bir destek de BBP Genel Başkanı Destici’den

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.