Akşener’e bir destek de BBP Genel Başkanı Destici’den

Büyük Birlik Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti'de Meral Akşener'in koltuğu için adaylıklarını açıklayanları eleştirerek "O kadrolara düşen 'sizi bırakmıyoruz' denmesidir" dedi.

Siyaset 12 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

31 Mart 2024 seçimlerinde İYİ Parti, 2019 yerel seçimlerine göre 1 milyon 200 bin, 2023 genel seçimlerine göreyse 3 milyon 500 bin oy kaybetti.

Sonuçların gelmesiyle İYİ Parti’de birçok istifa yaşandı. Seçim gecesi Akşener’in uzun süre danışmanlığını yapan Bilge Yılmaz istifa etti. Yılmaz ayrıca Akşener’e de istifa çağrısı yaptı. Daha sonra partinin İBB başkan adayı Buğra Kavuncu ve yerel yönetimler başkanı Burak Akburak istifa etti.

Tepkiler sonrası Akşener istifa etmedi ancak partiyi kongreye götüreceğini söyledi. İYİ Parti’nin olağanüstü kongre tarihi 27 Nisan 2024.

Partinin yönetici kadrolarından olan Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın gibi isimlerse adaylıklarını açıklamış durumda.

İki gün önce MHP lideri Devlet Bahçeli, Akşener’in kararından vazgeçerek partinin başında kalması gerektiğini söylemişti.

Akşener’e bir destek de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi.

İYİ Parti kongresi için aday olanları eleştiren Destici şunları söyledi: “Sayın Akşener, seçimden önce verdiği sözü tuttuğunu gösteriyor, bunun için de aday olmayacağını söylüyor ama ben şunu beklerim, onunla birlikte yola çıkan, onu lider olarak kabul edenler, ‘aday olmayacağım’ denildiğinde hemen bir fırsat önüne gelmiş gibi adaylık açıklamaları… Bunlar siyasi ahlaka ya da siyasette vefaya ne kadar uygundur bilmiyorum. Halbuki o kadrolara düşen, ‘siz söz verdiniz aday olmuyorsunuz ama biz sizi bırakmıyoruz ve sizin tekrar aday olmanızı istiyoruz’ denmesidir.”

Destici, “Türkiye’de kurucu liderler hayattayken partilerini bırakırlarsa o partinin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi ya da birliğini beraberliğini koruyarak yoluna devam etmesi mümkün değildir” dedi.

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Partinin başında kal, ayrışmayınBahçeli’den Akşener’e çağrı: Partinin başında kal, ayrışmayın

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.