Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Partinin başında kal, ayrışmayın

MHP lideri Devlet Bahçeli İYİ Parti kurultayında genel başkanlığı bırakacağını açıklayan Meral Akşener’e çağrı yaptı, Akşener’in kararından vazgeçerek partinin başında kalması gerektiğini söyledi.

Siyaset 10 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti’nin 27 Nisan’daki olağanüstü kurultayı ve parti lideri Meral Akşener’in aday olmamasıyla ilgili konuştu.

İYİ Parti’nin MHP’den ayrılarak kurulduğunu hatırlatan Bahçeli, Akşener’e genel başkan olmaması kararından vazgeçmesi çağrısı yaptı. İYİ Parti’de önüne gelenin aday olmaya çalıştığını söyleyen Bahçeli “Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin ayrışmadan vazgeçerek partinin başında, onu destekleyen ve projelerine katkıda bulunan arkadaşlarının da etrafında olması gerektiğini düşünüyorum. Geleceğe yönelik güçlü bir Türkiye için siyasi partilerin de güçlenmesi gerekiyor” dedi.

Bahçeli her seçimden sonra bir suçlu arandığını söyledi, “Bu suçlu partilerin yönetiminde değil yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yenileşmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir” diye konuştu.

Akşener çekiliyor: İyi Parti’de liderlik yarışı başladı, kulisler hızlandıAkşener çekiliyor: İyi Parti’de liderlik yarışı başladı, kulisler hızlandı

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

“Benim düşüncem şudur: Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti’yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM’de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Meral Akşener’in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmasını düşünmekteyim. MHP 55 yıllık siyasi hayatında bu tür davranışları yaşamıştır. Sonuç itibariyle MHP ulu çınar gibi ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Basından takip ettiğim kadarıyla İYİ Parti’de önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Küsmeler kırılmalar partide ayrışmaya neden olabiliyor. Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin ayrışmadan vazgeçerek partinin başında, onu destekleyen ve projelerine katkıda bulunan arkadaşlarının da etrafında olması gerektiğini düşünüyorum. Geleceğe yönelik güçlü bir Türkiye için siyasi partilerin de güçlenmesi gerekiyor. Ne de olsa geçmişte ilişkilerimiz olan, geçmiş dönemlerde kardeşliğimiz bulunan, geçmiş dönemlerde siyasi hareketlerde bulunmuş olduğumuz bu siyasi partinin böyle bir oyuna, böyle bir tahrike düşmeden kararını vermek suretiyle 27 Nisan’da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren bir olağan kongreyle genel başkan seçeceği yerde, istişarelerle partilerini güçlendirebilecek bir yola girmelerini tavsiye ediyorum. Kabul ederler etmezler. Ama benim düşüncem budur.”

Meral Akşener: ’Asena’ olarak başladı, ‘kurt siyasetçi’ olarak bıraktıMeral Akşener: ’Asena’ olarak başladı, ‘kurt siyasetçi’ olarak bıraktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.