İZLENİM | Miting alanının gündemi: Patates, soğan, Ali Yeşildağ

Millet İttifakı'nın 'Büyük İstanbul Mitingi'ni 10Haber muhabiri Masum Gök izledi. Seçime günler kala yapılan İstanbul mitinginde öne çıkan üç başlık şöyle oldu: Patates, Soğan, Ali Yeşildağ... Bir de Nusret Gümüşel'in fotoğrafını unutmamak gerekir.

Siyaset 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın İstanbul mitingine saat 13.00’dan itibaren vatandaşlar gelmeye başladı. Miting programı başlamadan, yağmur yağmasına rağmen miting alanı doldu. CHP’nin daha önceki mitinglerine göre gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.  Gelen vatandaşların yüzde 90’ından fazlası toplu taşımayla alana geldi. Parti örgütlerinin kaldırdığı otobüslerle alana gelen sayısı çok azdı.

Miting alanına gelen vatandaşların ana gündemi ekonomik sorundu. Alanda en çok atılan sloganlardan biri “Patates, soğan güle güle Erdoğan” oldu.

Mitinge gelen vatandaşların kendi aralarında yaptığı konuşma ise önceki akşam saatlerinde Ak Parti iktidarına yakın olan Yeşildağ ailesinin en küçük kardeşi Ali Yeşildağ’ın  ortaya attığı iddialardı. “Antalya Havalimanı ihalesinde 1 milyar dolar alındı” iddiası vatandaşlar tarafından ciddiye alınmıştı.

Ekrem İmamoğlu coşturdu

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce konuşma yapan Cumhurbaşkanı yardımcıları arasında en çok alkışı Ekrem İmamoğlu aldı. Ekrem İmamoğlu’nun daha sert yaptığı muhalif konuşma kitle tarafından coşkuyla karşılandı. Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı uzun konuşma ise kitlede sıkkınlığa neden oldu.

CHP’nin her mitingde yaşanan protokol sorunu bu mitingde de yaşandı.

CHP’nin protokol sorunu

CHP’nin her mitingde yaşanan protokol sorunu  bu mitingde de yaşandı. Milletvekili ve parti yöneticilerine ayrılan protokol alanı bu mitingde de güvenlik açısından sorun oluşturdu. Her gelen parti yönetici ve milletvekili yanında tanıdığı onlarca insanı da getirdiği için protokol alanı hıncahınç doldu. Polisler de bu yüzden giriş bölümünde zorluk yaşadı. Her gelene verilen protokol kartı bir güvenlik zafiyeti de yaratmış oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliği ile dikkat çeken Nusret Gümüşel, 10Haber’e konuştu.

Mitingin en renkli siması ise Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliği ile dikkat çeken Nusret Gümüşel oldu. Hem basın hem de vatandaşlar Gümüşel’e yoğun ilgi gösterdi. Gebze Çayırova’da yaşayan 76 yaşındaki Nusret Gümüşel 10 Haber’e sorunlarını anlattı. Emekli olan Nusret Gümüşel, “Bütün emeklileri gibi Kemal Bey Cumhurbaşkanı olduğunda her şey gibi biz emekliler içinde her şey güzel olacak” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.