Kahverengi kokarcayı bakanlığın önüne saldı: ‘Selam söyleyin, biraz da onlar uğraşsın’

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın önüne fındığın kökünü kuruttuğu bilinen kahverengi kokarca bıraktı.

Siyaset 19 Nisan 2024

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık bitkisinin kökünü 20 günde kuruttuğu belirlenen kahverengi kokarcayı Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önüne bıraktı.

Kahverengi kokarca, yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih ediyor. Fındık hasat sezonunda üreticiler tarafından sık karşılaşılan, bir yıl ömrü olan ve zirai, tuzak ile mekanik mücadele edilen kahverengi kokarca, bıraktığı yumurtalar ile ortalama 200 kat çoğalabiliyor.

Havaların ısınması ile kışlaklardan çıkarak fındık bahçelerine ulaşan kokarca, üreticileri de tedirgin ediyor.

“Ordu’dan taze getirdik, biraz da siz uğraşın” diyen Adıgüzel, kavanozun içinde getirdiği kahverengi kokarcayı serbest bırakırken şunları söyledi:

“Sayın Bakan bu işe kendi sorunu gibi sahip çıkmadan olmaz. Sahiplendirmeye, tanışmaya getirdim. Buradan pencereyi uzak zannediyor, dört dakikada oraya ulaşabiliyor. Yürüyerek bile hızı günde 2 kilometre. Uçarak 30 kilometre gidebiliyor. Ne Sayın Erdoğan ne Sayın Bakan rahat uyuyabilecek. Bu problemi biz yaşadık, biraz da onlar yaşasın.

Adıgüzel, “Lütfen atmayın vekilim” diyen güvenlik görevlisine de “Bakanımız uğraşsın biraz da. Zaten Ankara’da var. Ben taze taze getirdim. Selam söyleyin kendisine. Biraz da onlar uğraşsın” yanıtını verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.