Karamollaoğlu da malumu ilan etti: İttifak bitmiş

İYİ Parti lideri Akşener’in “Size hayatta başarılar” sözlerinin ardından, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da ‘İttifak bitti” dedi. Yerel seçimler için ise “Mahalli seçimlerde ittifak olmaz, anlaşmalar yapılabilir” diyerek açık kapı bıraktı.

Siyaset 28 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde kurulan Millet İttifakı, seçimlerdeki yenilginin ardından eleştirilerin odağına oturdu. Başta İYİ Parti lideri Meral Akşener olmak üzere Millet İttifakı’nın içindeki liderler seçimin faturasını ittifaka ya da ortaklarına kesti. Yalnızca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Gerekirse 16’lı masa kuracağım” diyerek stratejiye sahip çıktı. Son olarak Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da ‘ittifak bitti’ dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KRT TV’de Gündem Özel programına konuk oldu.

Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  Altılı Masa’ya dair “Bundan sonra size hayatta başarılar” sözlerini değerlendirdi.

‘İmamoğlu ve Yavaş’ın yardımcılık fikri Akşener’in değildi’ iddiası‘İmamoğlu ve Yavaş’ın yardımcılık fikri Akşener’in değildi’ iddiası

Altılı Masa ittifakının son bulduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Altılı Masa’da bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir” dedi.

Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Ben Sayın Akşener’in cümlelerini yorumlama yetkisine sahip değilim. Sayın Akşener’i kongreden sonra da aradım. Tebrik ettim. Şunu bilelim, ittifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip, bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı. Biz, altı sene önce de ittifak yaptık. Ne için? Referandumda millet bu yeni sisteme hayır desin diye…

Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil. Peki bunun yanında bir şey var mı? Benim söylediğim şu: Biz, hem Altılı Masa’da bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Birbirimizle görüşürüz.”

Yerel seçimler için kapı açık

Yerel seçimde ittifak olup olmayacağına dair ise Karamollaoğlu, “Dokuz ay sonra yerel seçimler var. Mahalli seçimlerde ittifak olmaz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir. Geçmiş seferde yapıldığı gibi şimdi de yapılabilir. O halde bizim şu anda ittifak değil, birbirimizle olan münasebetlerimizi medeni bir şekilde devam ettirme gayreti içinde olmamız icap eder. Ülkeye de barışı, huzuru getirecek olan da bu anlayıştır diye düşünüyorum” dedi.

Akşener 'hayatımın pişmanlığı' dedi, istifa edip İYİ Parti'ye geçen CHP'li vekil çok sert yanıt verdiAkşener ‘hayatımın pişmanlığı’ dedi, istifa edip İYİ Parti’ye geçen CHP’li vekil çok sert yanıt verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.