Kılıçdaroğlu milletvekili listelerini böyle savundu: Ben gördüğümde atı alan Üsküdar’ı geçmişti

CHP'li il başkanlarının milletvekili listeleriyle ilgili yaptığı eleştiriye Kemal Kılıçdaroğlu 'Ben gördüğümde atı alan Üsküdar'ı geçmişti. Müdahale edemedim. Bu yüzden MYK'yı görevden aldım' diyerek kendisini savundu.

Siyaset 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün 81 il başkanı ile yaptığı toplantıya ilişkin kulis haberler devam ediyor. Toplantıya ilişkin kulis bilgileri bugün Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz da köşesine taşıdı. Saymaz, il başkanlarının milletvekili listelerini eleştirmesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ben gördüğümde atı alan Üsküdar’ı geçmişti. Müdahale edemedim. Bu yüzden MYK’yı görevden aldım” dediğini öne sürdü.
Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Atı alan Üsküdar’ı geçti” sözü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan 2017 yılındaki Anayassa referandumu sonuçlarının açıklandığı gece Huber Köşkü önünde yaptığı konuşmada “Boşuna uğraşmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti haberiniz yok” diyerek muhalefeti eleştirdiği sözleri akıllara getirdi.

45 il başkanı eleştirdi

İsmail Saymaz’ın yazısına göre il başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik başlıca eleştirileri şöyle:

“Kılıçdaroğlu, başarısızlıktan ötürü il başkanlarını suçladı ve ‘İyi çalışmadınız’ dedi.
Başkanlar tepki gösterdi.
En az 45 il başkanı söz alıp eleştiri ve görüşlerini dile getirdi.
Denizli, Karaman, Düzce, Kütahya, Çankırı, Isparta, Kastamonu, Erzurum ve Kahramanmaraş il başkanları, liderlerini sertçe eleştirerek, değişim istedi. Eleştiriler şöyle:
Denizli: Genel merkez örgütten koptu.
Karaman: Tarikat şeyhleriyle 4-5 saat oturuyorsunuz bize iki dakika ayırmıyorsunuz.
Kütahya: Yenilenme gerek.
Isparta: Kararları gazetelerden ve ittifak partilerinin il başkanlarından öğreniyoruz.
Erzurum: Parti soldan uzaklaştı, toplumdan koptu.
Başkanlar PKK suçlamasına ilk turda yanıt verilmediğini, ikinci turda ise tam tersine MHP’li gibi davranıldığını belirti. Bir il başkanı, ‘Çok sağa kaydınız’ dedi.”

CHP İl Başkanlarına sorduk: Bildiriyi 4 kişi yazdı ve imzası olmayanlar da varCHP İl Başkanlarına sorduk: Bildiriyi 4 kişi yazdı ve imzası olmayanlar da var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.