Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirdi, bir de manidar not düştü

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından hükümetin güvenlik politikalarını eleştiren bir paylaşım yaptı. Paylaşımın sonuna ise "Hiç kimse yalnızlığımdan cesaret almasın" diyerek iki ünlem koydu.

Siyaset 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

CHP’nin yedinci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk’ün Gazete Pencere’deki köşe yazısını paylaşan Kılıçdaroğlu, paylaşımının sonuna “Hiç kimse yalnızlığımdan cesaret almasın” diyerek iki ünlem koydu. Bu cümlenin üstünde ise Solmaztürk’ün yazısından bir alıntı yer aldı. Solmaztürk’ün yazısında böyle bir cümle olmaması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı Solmaztürk’ün yazısının başlığındaki “Bilmiyorlar ..! Öğrenmiyorlar..! Yönetemiyorlar..!” sözleriyle başladı.

Devamında ise “Devletteki çürümenin bedelini yine vatan evlatları canlarıyla ödedi. Devlet hamasetle değil liyakatle yönetilir. Aklınızı başınıza devşirin! Kahraman evlatlarımız için gerekli güvenlik tedbirlerini alın. Hiç kimse yalnızlığımdan cesaret almasın” sözleri yer aldı.

Solmaztürk yazısında art arda gelen şehit haberlerinin ardından yapılan güvenlik zirvesi katılımcılarını eleştiriyor. Yazı ‘Milli Güvenlik Siyaseti’ ile ilgili geleneksel kurum, kurallar ve kültür tümüyle yok edildi. Yaşananlar bundandır. Bilmiyorlar.! Öğrenmiyorlar..! Yönetemiyorlar…! Sonra da ‘Elbette şehitlerimiz de oluyor’ diyerek yaşananları sıradanlaştırıyorlar. Bunların hiçbiri normal değil, kader de değil, kaçınılmaz da…!” diye son buluyor.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu’na ziyaret: ‘Çok hareketlisiniz, takip ediyorum’Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret: ‘Çok hareketlisiniz, takip ediyorum’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.