Kılıçdaroğlu: Kimse bizim milliyetçiliğimizi sorgulamasın

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, dün Kayseri ve Isparta'da halka seslendi, iktidarı eleştirdi. "Kimse bizim milliyetçiliğimizi sorgulamasın" diyen Kılıçdaroğlu, milliyetçiliğin herkesin iş, aş sahibi olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Siyaset 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kılıçdaroğlu, sahneye atlayan gençle fotoğraf çektirdi.

Seçimlere sayılı günler kala adaylar il il gezerek halka sesleniyor, 14 Mayıs’ta oy pusulalarında kendi isimlerine mührün basılmasını istiyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da dün Kayseri ve Isparta’da düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu’nun Kayseri mitingine, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva Partisi lideri Ali Babacan da katıldı.

Kayseri’de seçimi kazanırlarsa emeklilerin hesaplarına Kurban Bayramı’nda 15 bin TL yatıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt verdi ve “Parayı nereden bulacaksın diyor. 5’li çeteye nasıl para buluyorsan. Ben de bulacağım ve emekliye o parayı vereceğim” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de halka seslendi.

Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, sınırların yol geçen hanına döndüğünü savundu ve “Tabelada ne yazıyordu? Sınır namustur yazıyordu. Sınırdan geçip geldiler ancak en geç 2 yıl içinde 3 milyon 200 bin Suriyeli kardeşimizi göndereceğiz” dedi. Artan kira fiyatlarına da değinen Kılıçdaroğlu, şu anda mahkemelerde en fazla ev sahibi-kiracı davalarının görüldüğünü söyledi. Milliyetçiliklerini kimsenin sorgulayamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Milliyetçilik herkesin iş, aş sahibi olmasını sağlamaktır. Emperyalizm karşısında diz çökmemesi demektir. Suriye’de 34 askerimizi şehit ettiler. Kim şehit etti Rusya şehit etti. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Putin’in ayağına gitti. Putin ne yaptı? Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını kronometreyi açıp dakikalarca kapıda bekletti. Onu da tüm dünyaya izletti” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sahneye atlayan gençle fotoğraf çektirdi.

Bu sırada Kılıçdaroğlu sahnede konuşurken bir genç ani bir hareketle Kılıçdaroğlu’nun yanına gitmek istedi. Korumalar genci engellerken Kılıçdaroğlu, “Bir şey olmaz, fotoğraf çektirecek, gelsin çekelim” dedi ve gençle fotoğraf çektirdi.

Kılıçdaroğlu, Kayseri’nin ardından Isparta’daki seçim mitingine katıldı.

Isparta’daki mitinginde ise Kılıçdaroğlu, çitfçiye KDV’siz, ÖTV’siz kırmızı mazot vereceklerini söyledi ve “Çırak ve staj mağdurlarını biliyorum. Onların SGK primlerinin yatması lazım. Bunlar çalıştılar, staj yaptılar. Madem ki adalet, hak diyoruz yapacağız” dedi. Saraylara ilgisinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Biz sizler gibi mütevazı yaşarız. Evimiz, mutfağımız güzel. Çoluk çocuğumuz beraber huzurla yaşıyoruz. Beyler çocuklarını bedelli askerlik yaptırırken, bu kardeşinizin oğlu gitti askerliğini yaptı. Milliyetçiliğimi tartışmak istiyorlarsa çıkarsın karşıma, kim milliyetçi kim değil. Isparta’da milliyetçilik damarının güçlü olduğunu biliyorum. Köklü bir milliyetçi gelenekten geldiğini biliyorum. O Katar ordusuna sattıkları tank palet fabrikasını alıp, ordumuza vereceğim” dedi.

Akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, artan kiralara ilişkin konuştu. “İster ayrımcı desinler, ister ırkçı desinler, halkımızın barınma sorunu çözülmeden bu ülkede tek bir yabancı bile konut satın alamayacak” diyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı iktidarında Toplu Konut İdaresi’nin sosyal konut üretimine odaklanacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Kiralar’ notuyla paylaştığı video şu şekilde:

Dün akşam Habertürk canlı yayınında Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, tutuklu bulunan Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin de konuştu. “Bir kişinin hapisten çıkması için kanun çıkması lâzım değil mi? Kanun çıkmadan hangi yetkiyle ‘Ben seni serbest bırakacağım’ derim. Bir haksızlık varsa, siyasi görüşüne bakmaksızın ‘Burada hata var giderilmesi lazım’ derim. Gezi olaylarında içeride olanlar, ne günahı var bunların? Osman Kavala neden? Selahattin Demirtaş neden? Hiçbirisi terörden ötürü mahkum olmadı, yalan söylüyorlar millete. Halka doğruları söyleyeceksiniz. Bir insanı eleştirebilirsiniz, buna kimse bir şey diyemez. Haklı ise kendime çeki düzen veririm. AİHM kararı var. Anayasa’ya koymuşsunuz, ‘herkes uymak zorunda’ diye. Siz hukuk devleti misiniz? Evet ise o zaman bırakacaksınız” dedi.

İkinci turda sonucu Meclis’teki tablo etkileyebilirİkinci turda sonucu Meclis’teki tablo etkileyebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.