Kılıçdaroğlu resmen açıkladı: İstanbul adayımız İmamoğlu

CHP'nin Mansur Yavaş'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına tekrar aday göstermesinden sonra gözlerin çevrildiği İstanbul için Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır' dedi.

Siyaset 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV sunucusu İpek Özbey’in sorularını yanıtladı. Fatih Portakal ile Ana Haber’de yayınlanan röportajın ilgili bölümünde Kılıçdaroğlu, 2024’teki yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adaylarının Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “İmamoğlu da adayınız mı, bunu aynı netlikte ne zaman söyleyeceksiniz?” sorusuna, “Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır” şeklinde yanıt verdi.
İttifak tartışmalarına da değinen CHP lideri, “Ben demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğine inanan bir insanım. Bu dün de böyleydi bugün de böyle… Millet İttifakı da demokrasiden yana olanların bir araya gelmesi üzerine inşa edilmiş bir ittifak. İttifak demek güç birliği demektir. Neden demokrasiden yana olanlar ayrışsın? Neden gücünü bölsün? Kaldı ki önümüzdeki süreçte bir yerel Seçim var” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, “Yılgın ve kırgın CHP seçmenine buradan bir şey söyleyecek olsanız ne dersiniz?” sorusuna da, “Başta Büyük Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran kadrolar, bin bir zorluk içerisinde verilen bir bağımsızlık mücadelesinin ardından, Cumhuriyet’i inşa etmiş ve bu ülkeyi ayağa kaldırmıştır. Dolayısıyla, müsaadenizle sorunuza katılmıyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, yılgınlık bizim kitabımızda yazmaz sözleriyle karşılık verdi.

CHP 100. yaşını değişim tartışmaları eşliğinde kutladıCHP 100. yaşını değişim tartışmaları eşliğinde kutladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.