Kılıçdaroğlu seçimin ilk turundan sonra aradığı isme 200 bin TL’lik dava açtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs sonrası sessizliğini ilk kez bozduğu ve eleştirilerini dikkate aldığını söylediği sosyal medya fenomeni Jahrein'e tazminat davası açtı. Davanın nedeni ise Jahrein'in Kılıçdaroğlu'na 'leblebi kafalı' ve demans hastası demesi.

Siyaset 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Toplumsal olaylara yaptığı yorumlarla Twitter’da ünlenen Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç, esasında oyun izleme platformu Twitch’te fenomen olmuştu. Ancak ilerleyen süreçte göçmenler ve siyasete ilişkin yorumlar da yapan Ahmet Sonuç, başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra da diğer siyasi parti liderleriyle görüşünce takipçi kitlesi genişlemiş ve artık yaşı daha büyük olan sosyal medya kullanıcılarının da radarına girmişti. Çünkü 2021 yılında Kılıçdaroğlu, Sonuç’un Twitch yayınına konuk olmuştu, sorulara yanıt vermişti. Onu DEVA Partisi lideri Ali Babacan da izlemişti. Jahrein’in bu süreçte siyasetçilerle iletişimi de seçimler yaklaştıkça ilerledi. Hatta 2023 yılına gelindiğinde İYİ Parti lideri Meral Akşener, Jahrein’e yeni doğan çocuğu için çiçek dahi gönderecekti.

Ahmet Sonuç (Jahrein) ve Kemal Kılıçdaroğlu 2021 Twitch yayınından bir kare.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Kılıçdaroğlu, yenilgiyle ayrılınca ona en sert eleştirileri de Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç yapacaktı. Öyle ki bu tepkiler bir süre sosyal medyanın gündeminde de kalmış, Kılıçdaroğlu 16 Mayıs’ta yani seçimin ilk turundan sonra koruduğu sessizliği de Jahrein’e bozacaktı. Bu konuşmayı Jahrein sosyal medyada da duyurdu ve Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz ve yazdıklarınızı okuyoruz. Emin olun elimizden geleni yapıyoruz Ahmet Bey” dediğini yazdı.

28 Mayıs seçimi de Kılıçdaroğlu’nun yenilgisiyle sonuçlandıktan sonra Jahrein, CHP içindeki Tunceliler ve Alevilerin Kılıçdaroğlu’nu seçtiğini söylediği çok sayıda tweet attı. Son bir haftada ise Jahrein, Kılıçdaroğlu hakkında attığı tweetlerde ona ‘leblebi kafa’ demeye başladı. Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun mesajlarına tepki gösteren Jahrein, Altılı Masa’ya atıf yaparak şunları söyledi:

“Bu üçüyle yol yürünmez. Tarikatlara sesleri çıkmıyor. Sırf bunlar yüzünden KK, Enes Kara olayına bile ses çıkaramadı’ dedik diye bizi AKP’li ilan eden it oğlu it oktroller buralarda mı? Bunlara 38 vekil verdi leblebi kafalı demokrat dedeniz. Angutlar.”

https://twitter.com/jahreindota/status/1679515623758475266

Bunun öncesinde bir tweet daha atan Jahrein 4 Temmuz’da Kılıçdaroğlu’na ‘demans hastası’ da demişti. O tweette ise şu ifadeler yer alıyordu:

“Az önce bu leblebi kafalının grup toplantısı konuşmasını izledi. Yüzde 48’e başarı diyor. Ruh hastası gerçekten. 3 seçimdir Erdoğan karşıtlığı oyu yüzde 47-48. Bunu görmek çok basit. Üstüne yüzde 1 bile koyamadı. Yeter artık. Bu demans hastası dedenin sanrılarına ortak olmak zorunda değiliz.”

https://twitter.com/jahreindota/status/1678722510840291330?t=B5qhFxxipygz8vrRNNXUjA&s=08

Dün Jahrein, Kılıçdaroğlu’nun kendisine 200 bin liralık tazminat davası açtığını duyurdu. “Demokrat dedeniz @kilicdarogluk kendisini eleştirirken kullandığım “leblebi kafalı ve demans hastası” söylemlerime çok alınmış. 200.000₺’lik tazminat davası açmış. Napçan bu parayı? Airfryer mı alcan yeni?” diyen Jahrein, daha sonra ise “Kendisinin kazandığı savaş yok. Bunu da kaybedeceğine eminim” sözlerini kullandı.

https://twitter.com/jahreindota/status/1679754319380336642

İlerleyen saatlerde ise Jahrein, Kılıçdaroğlu’nun ‘eleştiriye özgür alan’ paylaşımlarını yeniden gündeme getirdi. Jahrein’e gelen tepkiler de oldu ve onları da sayfasında paylaştı.

 

Ali Babacan: Keşke zamanında konuşsaydımAli Babacan: Keşke zamanında konuşsaydım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.