Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu 90 gün sonra ilk kez görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, idam edilişlerinin 62'nci yılında Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu'yu mezarı başında andı. İkili, Haziran ayından sonra ilk kez görüştü. 

Siyaset 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte yürüyerek merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarına ziyarette bulundu.

Birlikte mezar başına yürüyen ikiliye, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti. Dua okunmasının ardından, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Adnan Menderes’in Özel Kalem Müdürü, Kore Gazisi Mustafa Şevket Tarı ile bir süre sohbet etti.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu en son 14 Haziran’da görüşmüştü. İkili, 90 günün ardından ilk defa birlikte fotoğraf verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından parti içinde ‘Değişim’ çağrısını başlatırken geçtiğimiz Cuma günü adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e destek açıklamasında bulunmuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, mayıs seçimlerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği ve Kılıçdaroğlu’nun da katılım sağladığı programlara katılmamış, konu hakkında “Çağrılmadım” yanıtını vermişti.

CHP dönüp dolaşıp aynı düğüme takılmaya hazırlanırkenCHP dönüp dolaşıp aynı düğüme takılmaya hazırlanırken

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.