Kılıçdaroğlu’na destek vermişlerdi: Kartal İmam Hatip Lisesi mezunları konuştu

Adı AK Parti ile anılan Kartal İmam Hatip Lisesi'nin mezunlarının bir kısmı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapmıştı. Açıklamayı yapanlardan 3 kişi açık mektuplarının amacını anlattı ve Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına karşılık verdiklerini söyledi.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin çoğunun devlet kurumlarında işe girmesi uzun süredir dikkat çekiyordu. Adı AK Parti ile beraber anılan lisenin mezun öğrencilerinin bir kısmı ise geçen hafta ‘Kılıçdaroğlu’na açık mektup’ başlıklı bir yazı kaleme aldı ve “Bugün, Türkiye’deki tüm İslamcı-mütedeyyin kesimlerin varlıklarını AK Parti ve Erdoğan’a borçlu olduklarına dair mesnetsiz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.

“İmam Hatipleri rejimlerinin arka bahçesi, kendi hukuksuz ve kural tanımayan iktidar ağlarının bir parçası olarak görmek isteyen ve bu sebeple bizlere musallat olan bu iktidar hiziplerine hiçbir minnet borcumuz yoktur” diyen mezunlar, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da desteklerini açıkladı. Mektupta “Bir tarafta ülkenin kronik sorunları hususunda elini taşın altına koyan, helalleşen, demokratik bir uzlaşı kurmak isteyen siz; diğer tarafta ülkemizin ve bizim özelimizde İslamcı-mütedeyyin kesimin tüm kazanımlarını kendi şahsının varlığına bağlayan, halkı adeta bu kazanımların kaybedilme olasılığı ile tehdit eden Erdoğan vardır” diyen Kartal İmam Hatip Liseliler, Kılıçdaroğlu’na “Ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmanızı Allah’tan niyaz ediyoruz” diyerek seslendi.

Dün mektubu kaleme alanların 3’ü Karar TV’den Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un programına konuk olarak Kılıçdaroğlu’na seslenişlerinin nedenini anlattılar. Mustafa Erdem Yavuz, Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısına karşılık verdiklerini söyledi. Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından bir diğeri olan Yusuf Manav ise iki farklı tepki vermeye mecbur olduklarını belirtti ve “Ya lanse edildiği gibi iktidarın organik bir parçası gibi olmayı kabulleneceğiz ya da ‘Biz sizin bildiğiniz Kartallılardan değiliz’ demeye mecbur kalacağız. Biz bunun dışına çıkmaya çalıştık” dedi.

Mehmet Oğuzhan Kaya da iktidarın 20 yıldır milliyetçi-muhafazakar kesimin maddi-manevi desteğiyle kazandığını ifade ederek bir borç varsa bunun ödendiğini söyledi.

Kartal İmam Hatip Lisesi’nin AK Parti iktidarı döneminde ayrıcalıklı hale geldiğine dair bir soruya yanıt veren Mustafa Erdem Yavuz, “Bu bir iktidara bağlı kalınırsa o zaman sizin hiçbir kerametiniz ve değeriniz yokmuş. Baştan beri iktidarla kurduğu angajman sayesinde olmuş. Kartal Anadolu İmam Hatip, AK Parti iktidarı ile başlayıp AK Parti iktidarı ile bitecek bir okulsa kapatalım zaten” dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden ihalesi iki tanıdık isme gittiCumhuriyet tarihinin en büyük maden ihalesi iki tanıdık isme gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.