Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Batsın sizin milliyetçiliğiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin 'tezkere' ile ilgili sözlerine çok sert yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'Kendi toprağını, limanını başka bir devlete veriyorsun, o bölgede bir tek TC vatandaşı bile giremiyor. Batsın sizin milliyetçilik anlayışınız' dedi.

Siyaset 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.Konuşmasında Meclis’e gelecek Irak ve Suriye tezkeresine değinerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Önümüzde bir tezkere var, ‘Terörle mücadele edeceğiz’ diyorlar. Hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında olmadık. Elbetteki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye ‘evet’ deriz; ama anlamadığım bir şey var. ‘Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’ diyor. Birinci sorum Bahçeli’ye partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi, MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun, yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine ‘evet’ diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Asla ve asla yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesini istemiyorum. Bahçeli’ye ikinci sorum; kim bu yabancı askerler? Kimi davet edeceksiniz? Bu ülkede terörle mücadeleyi TSK verdi, polislerimiz verdi. Binlerce şehidimiz var, bir tane yabancı asker gelmedi. Şimdi beyefendiler ‘Yabancı askerleri davet edeceğiz’ diyor. Kim bunlar? ‘Milliyetçiyim’ diyorsan sen de ‘hayır’ diyeceksin” dedi.

Suriye’de ABD tarafından Türk SİHA’sının düşürülmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldi ki; helikopterimiz düşürülür yabancılardan duyarız. Karadeniz’de gemimiz basılır yabancılardan duyarız. SİHA’mız düşürülür onu da yabancılardan duyarız. Ne demek bu? Gemin basılacak gıkın bile çıkmayacak. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu duruma hiç düşmemişti” diye konuştu.

Çalışmayan emeklilere yapılacak 5 bin lira ikramiyeyi de eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Emekliler için artık bir şey söylemeyeceğim, çünkü onlar için söylediğimi diğer hiçbir parti başkanı söylememiştir. Şimdi yine ısrar ettik, emekliler geçinemiyorlar diye. emekliye sonunda 5 bin lira ikramiye vereceğiz dediler. Ama çalışan emekliye vermeyeceğiz dediler. İlk kez tarihimizde emekliler ayrışmaya tabii tutuldu. Hiç sormuyorlar ‘Emekli niye çalışıyor?’ Bu adam geçinemiyor. Çalışanı cezalandıran bir modeli inşa ettiler.”

‘Batsın sizin milliyetçiliğiniz’

Akkuyu Nükleer Santrali’nin Ruslara ait olduğu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Milliyetçiliği arıyorsan Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağlarına bakarsın. Bakın yine milliyetçilikten söz edeyim, Akkuyu Nükleer Santrali. Rusların, limanı verdik, bizim topraklarda yapılıyor. CEO’su ne diyor? ‘Biz başka bir devletin topraklarında bu santrali kendimiz için inşa ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya’ya aittir. Bu başka bir ülkenin topraklarında bulunan kendi santralimizdir.’ Lima konusunda da bir Rus yönetici, ‘Burası bizim limanımız. Burası tam organize bir gümrük bölgesi. Buraya sadece Rusya Federasyonu’ndan değil, dünyanın farklı ülkelerinden de gemi alıyoruz.’ Yap işlet sahip ol yapısı! Bunlara sormak isterim, Bahçeli’ye de sormak isterim; bu mudur milliyetçilik? Kendi toprağını, limanını başka bir devlete veriyorsun, o bölgede bir tek TC vatandaşı bile giremiyor. Batsın sizin milliyetçilik anlayışınız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘sınır güvenliği’ çağrısıKılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘sınır güvenliği’ çağrısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.