Özgür Özel’den ‘erken seçim’ çıkışı: Millet isterse ben de ‘haydi’ derim

Yerel seçimlerin ardından erken seçim tartışması başlatmayacağını söyleyen CHP lideri Özgür Özel soru üzerine "Millet erken seçim isterse ben de 'haydi' derim. Böyle giderlerse o da yakın" dedi.

Siyaset 22 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Now TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Özel erken seçim tartışmaları için “Millet erken seçim isterse ben de ‘haydi’ derim. Böyle giderlerse o da yakın” dedi. “Emeklilerin sesini duymamaya devam ederlerse biz o sesi duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyen Özel çok yakında büyük bir emekli mitingi düzenleyeceklerini duyurdu.

CHP lideri Özel “Çok yakında bir büyük emekli mitingi yapacağız. Yeri ne olur, ne zaman olur, değerlendireceğiz. Bizim mitinglerimiz barışçıl mitingler olacak. Emeklilerin sesini duymamaya devam ederlerse biz, emeklilerin sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

CHP 2028’e hazırlanıyor: Özel’den belediye başkanlarına tarafsızlık tembihiCHP 2028’e hazırlanıyor: Özel’den belediye başkanlarına tarafsızlık tembihi

Özel erken seçim tartışmalarıyla ilgili soruya “31 Mart seçimlerinin ardından, ‘ben bir erken seçim tartışması başlatmayacağım’ dedim. Şimdi emeklinin sesini duymazsan, gençlerin geleceklerini karartmaya devam edersen, millet erken seçim isterse ben de haydi derim. Böyle giderlerse yakın” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşmeye ilişkin de konuşan Özgür Özel “Önceki dönem genel başkanlarımızla da görüşmeler yapacağız. Önemli bir noktadayız. Bir nezaket ziyareti değil, nezaketi elden bırakmadan bir çalışma ziyareti olacak. Karşımızdakilerin her biri bu milletin seçtiği insanlar. Meclis’te muhalefetimizi yapıyoruz. Gerektiği yerde de müzakere edeceğiz. Biz bir kişinin karar verdiği bir yapı değiliz” şeklinde konuştu.

Görüşmenin yeriyle ilgili ise “Sayın Cumhurbaşkanı randevuyu Çankaya’ya verirse çok şık olur. Meclis olabilir. AK Parti Genel Merkezi de olabilir. Beştepe’de randevu verilirse de Beştepe’ye giderim. İçerik yer tartışmasından daha önemli. Bir inat uğruna beklentileri heba edemem. Doğru bir zaman ve doğru bir zemin belirlenir” dedi.

Borçlu belediyeleri Erdoğan’a anlatacak

CHP’nin iktidardan aldığı borçlu belediyeler hakkında da konuşan Özel şunları söyledi:

“Bu hafta sonu bu salonda herkes ‘yok artık’ dedi, daha üstünü söyledi. Bir şömine koymuşlar makam odasına, bir buçuk milyon TL. O şatafatın içinde oturan belediyenin 1.2 milyar TL borcu var. Böyle şey olur mu? 50 makam odasına harcanacak parayla bir makam odası yapıyorsun. AKP’yi baş aşağı eden de bu. Böyle adamları belediye başkanı yaparsan oturtmazlar o koltukta, oturtmadılar da işte.

Cumhurbaşkanına söyleyeceğim, bu kadar borçla aldık sizin belediyeleri diyeceğim. AKP gerçek belediyecilik diyordunuz ve rakam bu. 50 milyar, 100 milyara yakın bir borç olacağını tahmin ediyorum, bunu da aşabilir. Belediyelerimizin projeleri için yurtdışından inanılmaz krediler bulmuşuz, bir imzaya bakar, bu imzaların atılması lazım, bunu da konuşacağız Sayın Cumhurbaşkanı ile.”

Belediyedeki borçların zararlarının nasıl giderileceğine ilişkin olarak da Özel “Bu enkazı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Meclis’teki adımlar da önemli. Mazeret üretmeyiz, iş üretiriz” dedi.

Eş, dost, akraba uyarısı

20-21 Nisan’da Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda belediye başkanlarına yaptığı “Eş, dost, akraba işlerine girmeyin” uyarısı hakkında da konuşan Özel şunları kaydetti:

“Bu ifadeler konusunda salonda bir mutabakat var ve en çok alkışları da bunlar da aldık. AKP kibirden, şatafattan ve israftan dolayı cezalandırıldı. İşiniz gücünüz hizmet olsun, milletin bu yokluğunda asla gereksiz harcamalar yapmayın dedik. Herkesin çocuğu işsiz CHP’li belediyelerdeki kişilerin çocuklarını da alırsan ‘bunlar kendileri için belediyeleri aldı’ diyecekler. ‘Hele ki eş, dost, akraba sakın belediyelere doldurmayın. Bu tokadı sen yaparsan sana da vururlar’ dedim.”

Özgür Özel'den Erdoğan'la yüz yüze görüşme mesajıÖzgür Özel’den Erdoğan’la yüz yüze görüşme mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.