İmamoğlu ‘tam yol ileri’ sloganıyla yola çıktı: ‘Yeniden kazanacağız’

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinde yeniden aday olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Tam yol ileri” sloganıyla seçim çalışmalarına resmen başladı. İmamoğlu tanıtım toplantısında “İstanbul'u yeniden kazanacağız” dedi.

Siyaset 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeniden aday gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim çalışmalarına başladı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan İmamoğlu, “İstanbul’a adalet ve bereket geldi, yatırımlarla güçlenmeye ve geleceğe umutla bakmaya başladı. İstanbul başardı, bu hepimizin başarısıdır” dedi.

İmamoğlu’nun seçim sloganı “Tam yol ileri” olarak belirlendi. İmamoğlu, tanıtım için paylaştığı videoda “Her şey çok güzel olacak” sloganını tekrar kullandı.

İmamoğlu’nun konuşması, sık sık “Korkma Erdoğan, adayını açıkla” sloganıyla kesildi.

Konuşmasında “Hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. 31 Mart 2024’te sizlerin iradesiyle İstanbul’u yeniden kazanacağız” diyen İmamoğlu, bu kez İBB Meclisi’nde de çoğunluğu sağlayacaklarını söyledi.

“Engellemelere karşı bağışıklık kazandık. Hizmet ürettik tecrübe kazandık” diye konuşan İmamoğlu, “O engelleme refleksleri küçüldü, toz oldu. Görmüyoruz artık. Önümüze çıkan engelleri aşa aşa ustalaştık. Başarıya nasıl ulaşacağımızı çok daha iyi biliyoruz. Her yerde bunu söyleyin; ‘İstanbul başardı'” dedi.

İmamoğlu konuşmasında 5 yılda ulaşım, sosyal adalet, alt yapı çözümleri, enerji ve eğitimde yapılanları özetledi, “Metro ve raylı sistemlerde yıllık ortalama 13 km ile bizden önceki 25 yılın ortalamasının dört katından fazlasını İstanbul’a kazandırdık. Onun için kıskanıyorlar” dedi.

İBB Başkanı, İstanbul’un yönetimlerinde ihtiyaç sahiplerini daha çok gözeten yoksullukla daha kapsamlı mücadele eden, herkes için adil fırsatlar sunan, gençler ve kadınlar için daha adil, güvenli, sosyal bir kent olacağını söyledi.

Ceketini çıkarıp kollarını sıvadı

31 Mart 2019 seçiminden sonra 17 Nisan 2019 tarihinde İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığı görevine başlamıştı. YSK’nın seçimin yenilenmesi kararını 6 Mayıs 2019 akşam saatlerinde Beylikdüzü’nde halka hitap ederken kürsüde alan İmamoğlu, konuşmasına ara verdi. İmamoğlu, ceketini ve kravatını çıkardı, beyaz gömleğinin de kollarını sıvadıktan sonra karara meydan okudu. Yenilenen seçimi çok daha büyük bir farkla kazandı. Sonraki yıllarda İmamoğlu’nun gömlek kollarını kıvırması miting meydanlarında sloganlarla istendi, hareket İmamoğlu ile özdeşleşti.

İmamoğlu sloganlar üzerine ceketini çıkarıp, gömleğinin kollarını sıvadı.

İmamoğlu tanıtım toplantısında da sloganlar üzerine ceketini çıkararak gömleğinin kolunu sıvadı ve “Biz 6 Mayıs’ta çıkarttığımız o ceketi hiç giymedik, Türkiye’de iktidar olana kadar hiç giymeyeceğiz” dedi.

“Atatürk’ün bize emaneti devletçilik anlayışıdır. Devlet fırça atmaz, vatandaşını ezmez, şevkatli olur” diyen İmamoğlu, “Bizim hayalimiz ana gibi merhametli, ana gibi şevkatli, ana gibi adaletli, ana yüreği gibi temiz, ana kucağız gibi huzurlu, anamızın gönlü gibi gönlü zengin gibi bir İstanbuldur” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konuşmasını, “Ey Aziz İstanbul sana söz, yeni dönemde de durmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul senindir. Birilerinin hırsına kurban edilmeyecek kadar değerlidir. Hep birlikte başaracağız. Tam yol ileri. Her şey çok güzel olacak” sözleriyle noktaladı.

Özgür Çelik: Cezalandırmaya çalıştığınız İstanbullulardır

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise İstanbul’un 2019’dan beri katılımcı ve adil bir şekilde yönetildiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu yönetiminde önemli başarıların elde edildiğini belirten Çelik, “Bu başarılar büyük engellemelere maruz kaldı. Hizmetleri engellemeye çalışanlara sesleniyorum. Burada cezalandırmaya çalıştığınız CHP değil, Ekrem İmamoğlu değil, İstanbullulardır ve İstanbullular bunu görüyor” dedi.

Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sahnede katılımcıları birlikte selamladı.

Özel: İmamoğlu’nun yeniden 5 yıl hizmet vermesi için bir aradayız

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Türkiye’ye bağımsızlığı, çok partili rejimi-parlamenter rejimi, sosyal devlet anlayışını ve sosyal belediyeciliği CHP’nin getirdiğini söyledi.

Özel, “Türkiye’de yerel yönetimler tarafından ilk kez ortaya konulan kentsel dönüşümden toplu konut projelerine, metrodan metrobüse, hafif raylı sistemden biyolojik arıtma tesislerine kadar bugün bir çoğu bu salonda olmayan Cumhuriyet Halk Partili sosyal demokrat belediye başkanlarının ve onların inanmış kadrolarının eseridir. İstanbul’da ilk metronun temeli 1991’de Nurettin Sözen tarafından, İzmir’de Yüksel Çakmur tarafından atılmıştır” dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Napolyon’un bana dünyayı verseniz ona başkent yaparım dediği şehirde, Fatih Sultan Mehmet’in çağ açıp çağ kapattığı şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ziyneti dediği şehirde 5 yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden 5 yıl hizmet vermesi için bir aradayız.”

Konuşmasında Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararına da uymadığını hatırlatan Özel, “Bir ülkenin olabilmesi için o ülkenin ordusunun sınırlarını koruması ve bir sözleşmesi olması lazım. Bir sözleşmemiz var. Hepimizin üzerinde mutabık olduğu bir anayasamız yok ama ilk dört maddesinde mutabık olduğumuz bir anayasamız var. O anayasa, değiştirilene kadar hepimizi bağlıyor. Eğer siz o anayasanın bir maddesini yok sayarsanız başka birinin de başka bir maddeyi yok sayma tartışmasını kabul edersiniz” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’ni dolduran partililer uzun süre İmamoğlu’nu alkışladı.

Özel’den Erdoğan’a: Onun kini Gezi davasıdır

CHP lideri konuşmasında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şu sözlerle tepki gösterdi.

“Türkiye’ yapay bir gündemle karşı karşıya. Birileri çıkıp ‘Bu madde benim için yok’ diyor. Sebebi kendi güttüğü kan davası. Birileri devletin temeli olan anayasayı yok saymaya kalkıyor. ‘Bütün yetki bende’ diyen birisinin kişisel kini yüzünden olmaktadır. Onun davası, kini Gezi davasıdır. Elbette 16 milyon İstanbullu olanı biteni bilmektedir.”

Özel; Tayfun Kahraman, Can Atalay, Osman Kavala ve Çiğdem Mater’in Gezi Parkı Dayanışması’ndaki çalışmalarını hatırlattı, “Bugün Gezi Parkı yerinde duruyorsa Mücella Yapıcı sayesinde, Can Atalay sayesinde, Mine Özerden sayesinde duruyor. Bugün AKM, AKM olarak duruyorsa arkadaşlarımız sayesinde duruyor” dedi.

İmamoğlu'ndan yerel seçim mesajı: Bu dönem gitmeye niyetimiz yokİmamoğlu’ndan yerel seçim mesajı: Bu dönem gitmeye niyetimiz yok

Halk TV ve Flash TV’nin yayın durdurma cezası tanıtım toplantısında başladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Halk TV ve Flash TV’ye 4 Ekim 2023’te verilen  yayın durdurma cezaları İmamoğlu’nun tanıtım toplantısı yayınlanırken uygulanmaya başladı.

Her iki kanal da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday tanıtım toplantısının tamamını yayınlayamadı. RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Ankara’da gerçekleştirilen bombalı terör eylemine ilişkin yorumlarını yayıncılık ilkelerine aykırı bularak HALK TV’ye 4 Ekim 2023’te beş kez program durdurma yaptırımı uygulamıştı.

Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya, Halk TV’ye beş defa yayın durdurma cezasının Gözde Şeker’in programıyla başladığını söyledi. Küçükkaya, Gözde Şeker’in programına gelen RTÜK’ün 5 program yayın durdurma cezasının zamanlamasını manidar bulduğunu belirtti.

Tesadüf olduğunu sanmıyorum

Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Cünyet Akman da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada RTÜK cezası sebebiyle Ekrem İmamoğlu’nun aday tanıtım toplantısını yayınlayamadıklarına dikkat çekti.

Akman, “Şu anda kürsüde Ekrem İmamoğlu konuşuyor ama biz Flash TV olarak bunu yayınlayamıyoruz. Aday tanıtım toplantısını veremiyoruz. Tam da bugüne denk getirilmiş bir RTÜK cezası yüzünden. Bu ceza ve onun uygulama tarihi tesadüf mü? Hiç sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.