İmamoğlu’ndan yerel seçim mesajı: Bu dönem gitmeye niyetimiz yok

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'un gündemindeki depreme dair hazırlıkları konusunda eleştirdi. Yerel seçim mesajı da veren İmamoğlu, "Bizim bu dönem gitmeye niyetimizi yok onu söyleyeyim" dedi.

Siyaset 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Kiptaş Kartal Kaper Sitesi Daire Belirleme kura çekilişindeydi. Burada kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çeken İmamoğlu, kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini söyledi. İstanbulluların gündeminden hiç düşmeyen depreme 80 yıl geçse de hazırlanılmayacağını gördüklerini anlatan İmamoğlu, “Başka yöntemler devreye aldık. Bu işler böyle olmayacak hızlı olmak zorundayız. Ama hızlı olmak hata yapmak demek değildir. Ben her birinizin yuvasının sağlam olmasıyla kafamı yastığa daha rahat koyabiliriz.” dedi.

Hukuksal zemine de ihtiyaç olduğunu ifade eden İmamoğlu, kamu bankalarının kapısını sonuna kadar açması gerektiğini söyledi. Bu işin partisinin olmayacağını vurgulayan İmamoğlu, “Ben bunu görüyorum ve ayıplıyorum ama bunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Kiptaş’ın sabit taksitle konut üreten tek kurum olduğunu söyleyen İmamoğlu, hızlı tarama yönteminden de bahsetti. Hızlı tarama yönteminde bina incelemesi yapılıyor ve yapıların içinden ayrıntılı bilgi toplanıyor. İkinci kademe inceleme olarak adlandırılan bu yöntem ile binalarda yerinde inceleme yapılıyor ve yükseklik, alan, kolon ve perde ölçülerinin alınmasıyla bir rölöve hazırlanıyor. Bazı kolonlarda sıva tabakası kaldırılarak beton çekici ile beton sertliği ölçülürken bir kolonda sıyırma yapılarak donatı çapı ile korozyon miktarı ölçülüyor. Sahada yerinde toplanan bu veriler daha sonra akademisyenler ile birlikte hazırlanan bir uygulama ile analiz ediliyor ve güvenlik oranı çıkarılıyor. Bu yöntemi bakanlığa da ilettiklerini söyleyen İmamoğlu, bakanlığın önemsiz bulduğunu aktardı. İmamoğlu, “113 bin yapıyı ziyaret ettik, 35 bine yakınında inceleme yapma zorunluluğu doğdu. Seçim dönemi iş açıklayan, proje açıklayan, finans kaynaklarını açıklayan anlayıştan utanıyorum” dedi.

‘Bu dönem gitmeye niyetimiz yok’

Yerel seçimler hakkında da konuşan İmamoğlu, bu dönem gitmeye niyetlerinin olmadığını aktardı. Yerel seçimler yaklaşırken adı haberlerde en fazla geçen isimlerden biri de İmamoğlu. Özellikle son dönemde İYİ Parti İBB grubuyla İYİ Parti arasında yaşanan gerilimde Akşener isim vermeden İmamoğlu’nu suçluyor. Haberimizin ayrıntılarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Son tartışmalara bu konuşmasında değinmeyen İmamoğlu sadece “İstanbul Belediye Başkanlığı kimin? 16 milyon İstanbullunun. Belediye Başkanı seçimle gelir, seçimle gider. Bizim bu dönem gitmeye niyetimizi yok onu söyleyeyim de. Kanal İstanbul için gece gündüz çalışıyorlar, neden? Birilerinin arsası var diye, Bırakın bu işi, milletin işini çözelim. İstanbul’da askeri alanlar imara açıldı, lüks konut yapılıyor, yanına yanaşamazsınız. Halkçı çözüm gerekiyor” dedi.

Verilen her oyun kendilerini daha fazla güçlendireceğini ifade eden İmamoğlu konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Biz önce sizin gönlünüzdeki sevgi ve saygıya talibiz, oy sonradan gelir. Bize vereceğiniz her oy bizi daha da güçlendirir. Ben sizin emanetçinizim sizin her kuruşunuza sahip çıkacağım. Bizim bütçemiz bereketli bütçe, israfa, ranta, parayı çarçur etmeye son. Bu şekilde işimize son gaz devam edeceğiz. İstanbul için başta deprem meselesi için daha büyük hedefler koyacağız. Yeni dönemde yüzbinlerce yurttaşımızı güvenli konutlarına kavuşturmak için kolları sıvadık, bu göreve talip olduğumu bir kez daha söylüyorum.”

İYİ Partili vekile ‘İmamoğlu satın aldı’ demişti: 15 gün sonra kendisi de istifa ettiİYİ Partili vekile ‘İmamoğlu satın aldı’ demişti: 15 gün sonra kendisi de istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.