CHP 2028’e hazırlanıyor: Özel’den belediye başkanlarına tarafsızlık tembihi

CHP’li belediye başkanlarına seslenen Özgür Özel ‘Bu bir zafer değil sorumluluk’ dedi ve tarafsızlık, şeffaflık gibi kavramların 2028 seçimlerindeki hedefleri için hayati önemde olduğunu söyledi.

Siyaset 22 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

CHP’nin “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı” ikinci gününde basına kapalı bir programla son buldu.

Seçim başarısının ardından seçilen ve göreve devam eden 408 belediye başkanının katılımıyla gerçekleşen programın moderasyonunu Yerel Yönetimler ve Dirençleri Kentlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yaptı.

Geçmiş dönemlerde belediyeyi yöneten ve yeniden seçilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmalar yaptı.

Yavaş ve İmamoğlu’ndan ‘tecrübe’ sunumu

Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şeffaf ve sosyal belediyeciliğe ilişkin tecrübe ve deneyimlerini aktardılar.

Sunumlardan sonra Genel Sekreter Selin Sayek Böke haziruna çalıştay kapanış bildirgesini sundu. Sonuç bildirgesinin yarın 13.00’te düzenlenecek MYK toplantısında değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Program CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kapanış konuşmasıyla sona erdi. Özel’in konuşması yaklaşık 1.5 saat sürdü.

İkinci gün programının tamamı basına kapalı yapıldı.

‘Söylemlerimiz hayata geçmeli’

Programda başkanlara seslenen CHP lideri Özel “Bu bir zafer değil sorumluluk. Bu sorumluluğu yerine getirecek olan sizlersiniz. Belediye başkanları herkese eşit mesafede olursa kampanya sürecinde söylediklerimiz hayata geçmiş olur. Asıl mücadele tüm toplumu kapsayacak işler yaparak hem kente hem vatandaşlara hizmet vermek” dedi.

Özel ayrıca yapılanın bir kamu hizmeti olduğu bilincinde olunması, mali disiplinin sağlanması, toplum kesimleri arasında ayrım yapılmaması uyarısı yaptı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun geçmiş dönem projelerinden örnekler verdi.

Özgür Özel belediye başkanları arasında kurulması gereken bir ahenk olduğunu, bu yolla iyi örneklerin yayılmasının kolay olacağının altını çizdi. Kamuoyunda kabul gören projelerin diğer belediyelerde yaygınlaştırılması gerektiğini svyleyan Özel iletişim ağları kurulması ve organize edilmesine dikkati çekti.

CHP'den 'parti aleyhine çalışan' üyeler için incelemeCHP’den ‘parti aleyhine çalışan’ üyeler için inceleme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.