Koç ailesinden Erdoğan’a ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş insanları Ali Koç ile Rahmi Koç'u Beştepe'de kabul etti. Görüşmeye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır da katıldı.

Siyaset 5 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İş insanları Ali Koç ile Rahmi Koç, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Beştepe’de ziyaret etti. Görüşmeye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı. Ziyaret sonrası görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken görüşmenin ekonomi gündemiyle alakalı olduğu düşünüldü. Bu düşünceyi destekleyen ise Bakan Kacır’ın da görüşmeye katılmasıydı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise görüşmeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile iş insanları Rahmi Koç ve Ali Koç’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti” dedi.

Koç ailesinden Erdoğan’a ziyaret en son bundan 7 yıl önce, 2016’da gerçekleştirilmişti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u Erdoğan yine Beştepe’de kabul etmişti. Bu görüşmede Mustafa Koç’un yanında Ali Koç da vardı. Mustafa Koç, bu ziyaretin ertesi günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmişti ve cenazesine Erdoğan da katılmıştı. Bunun ardından 25 Şubat 2016’da Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ile Ali Koç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmişti. Erdoğan’ın Mustafa Koç’un cenazesine katılması nedeniyle Koç ailesi nezaket ziyaretinde bulunmuştu.

Erdoğan ise Mustafa Koç’un ölümünün ardından yaptığı açıklamada en son görüşmelerinde Koç Grubu’nun savunma sanayine yönelik yatırımlarının konuşulduğunu söylemişti. Mustafa Koç ile şakalaştıklarını da anlatan Erdoğan şunları aktarmıştı:

“Kader planından kurtuluş yok, yaşa falan bakmıyor. Olay bu. Bir gün önce iki kardeş bendeydiler, aramızda şakalaştık. Kilo verme olayını konuştuk, ‘Ne yaptın, alkolü de azalttın mı?’ falan diye latife yaptık. Koç grubunun gerek savunma gerek diğer sanayi adımlarıyla ilgili konuştuk. Altay tankı projesini kendilerine vermiştik biliyorsunuz. Tabii sabah haberi alınca şok oldum. Aile bireyleriyle de görüştüm.”

Fenerbahçe'de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga...Fenerbahçe’de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.