Kurum’dan ‘öndeyiz’ mesajı: Fark 1,5-2 puan

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Kurum, seçim anketlerinde 1,5-2 puan önde olduklarını savundu. Kurum araştırmacıların kendisine seçim günü farkın artacağını söylediğini aktardı.

Siyaset 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yerel seçime kısa bir süre kala adayların çalışmaları hız kazandı. Son günlerde CHP’nin adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum arasındaki ipler iyice gerildi.

TGRT Haber ekranlarındaki Gündem Özel programında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum 31 Mart’taki yerel seçime 16 gün kala elindeki anketler hakkında da konuştu. İmamoğlu’ndan 1,5-2 puan önde olduklarını ileri süren Kurum “Bazı araştırmacılar bu farkın seçim günü artacağını söylüyor. Kararsız seçmenin iradesini hizmetten yana kullanacağını belirtiyorlar. Muhalefet ne yapacağını şaşırmış durumda” dedi.

Rakiplerinin katıldıkları programlarda sürekli kendilerinden bahsettiklerini söyleyen Kurum “Seçim sürecinde bize İstanbul’la ilgili hiçbir şey sormadılar. Hep farklı gündemleri İstanbul’a taşıyorlar. 5 yıldır da böyle ve insanlar; ‘benim sorunlarımı neden konuşmuyorsunuz’ diyor. O yüzden ‘Sadece İstanbul’ dedik” diye konuştu.

İmamoğlu'ndan Kurum'a hastane yanıtı: Kafası karışmıştırİmamoğlu’ndan Kurum’a hastane yanıtı: Kafası karışmıştır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.