Leyla Zana ‘yeni çözüm süreci’ çıkışının ardından CHP’ye yüklendi

Kürt siyasi hareketinin sembol isimlerinden Leyla Zana bu kez miting alanından CHP’yi eleştirdi: Oyunu bana ver, görünmez ol diyorlar. Kimsenin uşağı değiliz.

Siyaset 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Uzun zaman sonra yerel seçimler için sahaya inen, Kürt siyasal hareketinin sembol isimlerinden Leyla Zana dün Urfa’daki konuşmalarında yine dikkat çeken ifadeler kullandı.

Geçen hafta DEM Parti’nin Diyarbakır’daki mitinginde kalabalığa “Seçimden sonra yeni bir çözüm sürecine hazır mısınız!” sözleriyle seslenen Leyla Zana bu kez muhalefete muhalefetiyle dikkat çekti.

‘Bizi aptal yerine koyuyorlar’

Hilvan’daki konuşmasında CHP’nin DEM Parti’ye tavrını eleştiren Zana şunları söyledi:

“Geçmişte ve bugün CHP’nin yüz yıla yakındır bu halkın emeklerini, duygularını ve tüm değerlerini sadece kendisi için kullanmak istedi. CHP şimdi ‘İstanbul’da Kürtler bize neden oy vermiyor’ diyor. Yüz yıldır Kürt halkı bilinçlendi, örgütlendi, güç haline geldi ve bu iradeyi artık kendisi için kullanmak istiyor. Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol.’ Ama biz hayalet değiliz ki. Bizi aptal yerine koyuyorlar. Biz aptal bir halk değiliz, biz kadim bir halkız. Bu coğrafyanın en gelişmiş duygu ve düşüncelerine sahip olan kadim bir halkız. Bizi yok sayamazsın. Senin her şeye hakkın var ama bizim bir oy kullanmaya bile hakkımız yok. Bunu ne vicdan ne de ahlak kabul eder. O nedenle DEM bizim DEM’imiz diyoruz. Oyumuza sahip çıkalım. 31 Mart’ta onlar üzülse de, sevinse de Kürtler kazanacak. Oyunuz sadece belediyeler için değil, kimliğiniz ve varlığınız içindir.”

Leyla Zana Nevruz’da konuştu: Seçimden sonra barışın önünü açalımLeyla Zana Nevruz’da konuştu: Seçimden sonra barışın önünü açalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.