Maçoğlu Tunceli’den aday olmayacak

Gazeteci Ferit Demir 2014'te Ovacık, 2019'da ise Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun bu kez Batı'daki bir ilçeden aday gösterileceğini yazdı.

Siyaset 6 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Gazeteci Ferit Demir Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) adayı olarak TKP’den Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu’nun dört ay sonraki yerel seçimlerde Batı’daki bir ilden ilçe belediye başkanı olarak aday gösterileceğini yazdı.

“Maçoğlu Dersim’de kesinlikle aday olmayacak” diyen gazeteci Demir SMF’nin seçimlerde Tunceli’den aday çıkarmayacağını, Ovacık ve Hozat için güçlü iki adayla yola çıkacağını yazdı.

Demir Maçoğlu’nun aday olacağı ilçeyle ilgili de şöyle dedi:

“Fatih Mehmet Maçoğlu batı illerinde bir ilçede aday olacak. Aday olacağı ilçeyi biliyorum. Maçoğlu şu an görüşme trafiği içinde bir iki ilçe üzerinde yoğunlaşmış durumda. Birkaç güne aday olacağı ilçe netleşir. Şu an açıklarsam doğru olmaz. Yakın zamanda nereden aday olacağını buradan okuyacaksınız.”

Demir Tunceli için CHP’de çok sayıda aday adayı olduğunu, HEDEP’te henüz aday isminin öne çıkmadığını, ama ancak partinin iddialı bir isimle seçime girmeyi planladığını söyledi.

Tunceli Belediyesi’nin elektriği 14 milyon TL borç nedeniyle kesildiTunceli Belediyesi’nin elektriği 14 milyon TL borç nedeniyle kesildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.