Memleket Partisi kararını verdi: Tarafsızlık

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından birçok parti, 28 Mayıs'taki seçimlerdeki tavrı için yoğun bir mesai harcıyor. CHP'nin bir önceki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin kurucu Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi, seçimlerde, tarafsız kalma kararı aldı. 

Siyaset 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerinde 502 bin 802 seçmenin desteğini alan Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi, yüzde 0,92 oy aldı. Meclise vekil gönderemeyen Memleket Partisi, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyeceği yol haritasını belirlemek için dün toplandı. Genel Merkez’de dört buçuk saat sürdüğü belirtilen toplantıda, Parti Meclisi’nin iki adaya da destek açıklamama kararını aldığı öne sürüldü.

Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…

Bu konuda tercihin Memleket Partisi’ne oy veren seçmenlere bırakılmasının nedeni olarak ise “Genel başkan İnce’nin eski partisine olan kırgınlığın yattığı” iddia ediliyor.

PM’de ‘Kılıçdaroğlu’ diyenler de vardı

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre saatlerce süren Parti Meclisi toplantısında bazı yöneticilerin “Erdoğan, 21 yıldır ülkeyi yönetiyor. Seçimlerin ikinci tura kalması, Erdoğan’ın ikinci turda kaybedebileceği olasılığını da gündeme getiriyor. Erdoğan’ın yeniden seçilmemesi için Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemeliyiz” dediği belirtildi. Ayrıca PM’de ‘partinin yoluna devam edip etmeyeceği’ de tartışılırken,  partinin siyaset arenasında yoluna devam etmesine yönelik karar çıktı.

Adaylıktan çekilen İnce'ye 236 bin oyAdaylıktan çekilen İnce’ye 236 bin oy

Seçimlere 3 gün kala adaylıktan çekilmişti

Kaset iddialarıyla gündeme gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 11 Mayıs’ta cumhurbaşkanı adaylığından çekildi. İnce’ye kamuoyu önünde davette bulunan Kılıçdaroğlu kaset iddialarına ilişkin Rus hackerları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu hedef göstermişti. İnce, adaylıktan çekileceğini söylediği açıklamasında ayrıca, “İstedikleri kadar montaj kaset yapsınlar Memleket Partisi’ne her evden bir oy istiyorum. Bu atılan iftiralara, Saray’a giden CHP’liden başlayarak ‘Saray’dan para aldı, çekilemez’ diyenlere bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum; bu sahte dekontlardan, görüntülerden çekindiğim yok. 45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum. Türkiye’ye üçüncü seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.