Memleket Partisi MYK’sı seçim için toplandı: Destek açıklaması olmayacak

Cumhurbaşkanlığı adaylığından seçime iki gün kala çekilen Muharrem İnce'nin kurucusu olduğu Memleket Partisi MYK'sı, ikinci turda izlenecek yol haritasını belirlemek için toplandı. Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel MYK toplantısının ardından destek açıklaması yapılmayacağını söyledi.

Siyaset 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için birçok parti yol haritasını kamuoyuyla paylaşıp, partililerine destek verecekleri adayı açıklıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde ‘kaset kumpası’ yaşayan Muharrem İnce’nin başkanı olduğu Memleket Partisi’nin yönetimi de bugün karar vermek üzerine toplandı.

İlk turda adaylıktan çekilen İnce, hangi adayı destekleyeceğini belirtmemiş, sonuçlara göre ise partisi 502 bin 802 seçmenin, cumhurbaşkanlığı adaylığında 236 bin 97 seçmenin oyunu almıştı. İnce, adaylıktan çekilirken hakkında montaj görüntülerle yapılan itibar suikastine sitem etmişti.

Adaylıktan çekilen İnce'ye 236 bin oyAdaylıktan çekilen İnce’ye 236 bin oy

10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel, İnce’nin adaylıktan çekilmesini en çok isteyenlerin Millet İttifakı olduğunu belirtirken ikinci tur için bir açıklama yapılmayacağını söyledi.

Memleket Partisi ikinci tur için toplanıyor: Biz de Erdoğan'ın gitmesini istiyoruzMemleket Partisi ikinci tur için toplanıyor: Biz de Erdoğan’ın gitmesini istiyoruz

MYK toplantısında İnce’nin yaşananları aktardığını söyleyen Özel, “Genel Başkanımız Muharrem İnce arzu ederse bir açıklama yapar fakat parti olarak bir açıklama yapılmayacak. Seçmenimizin kime oy vereceği zaten belli. Biz Millet İttifakı lehine çekildik” diyerek destek açıklaması yapmadan seçmenlerinin ikinci turda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verebileceğini belirtti.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, partisini eleştirerek ayrılmış ardından Memleket Partisi’ni kurmuştu. 2023 seçimlerinde de aday olan İnce’ye Millet İttifakı destekçileri adaylıktan çekilmesi çağrısında bulunmuş, ardından sosyal medyada İnce aleyhine montaj görüntüler servis edilmişti. İnce, seçime iki gün kala Millet İttifakı’na sitem ederek adaylıktan çekilmişti.

Ankara Kuşu'na İnce gözaltısıAnkara Kuşu’na İnce gözaltısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.