Serdal Adalı başkanlık yarışında ‘ben de varım’ dedi

Beşiktaş’ta yaklaşan başkanlık seçimi için ikinci aday resmileşti. Geçmişte Beşiktaş’ın asbaşkanlığını yapan ve başkanlık için aday olan isimlerden Serdal Adalı, 3 Aralık tarihindeki seçimde de aday olacağını duyurdu.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Serdal Adalı başkanlığa adaylığını açıkladı.

Serdal Adalı, Beşiktaş’ta 3 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’da aday olduğunu duyurdu. Adalı daha önce Yıldırım Demirören döneminde asbaşkan olarak görev yapmış, 2019 seçimlerinde başkanlık adına aday olmuştu. Adalı 2019’daki seçimde Ahmet Nur Çebi’nin ardından ikinci olmuş, Türkiye Jokey Kurumu’ndaki başkanlık görevini sürdürmüştü.

Serdal Adalı başkanlık için adaylığını açıkladığı basın toplantısına Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yapıp “Dahili ve harici düşmanların bugün Beşiktaş’ı düşürdüğü duruma hiçbir Beşiktaşlı kayıtsız kalmamalıdır.” diyerek başladı. Adalı ayrıca Beşiktaş için büyük bedeller ödediğini belirterek başkanlık adına aday olduğunu duyurdu.

Hasan Arat: Beşiktaş başkanına hiçbir makam parmak sallayamazHasan Arat: Beşiktaş başkanına hiçbir makam parmak sallayamaz

“Makasın açılmasına müsaade etmeyin”

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın makası açtığını vurgulayan Adalı “Değerli Beşiktaşlılar, doğrudur rakiplerimiz makas onların lehine açılıyor. Ama kimsenin şüphesi olmasın, Beşiktaş en büyüktür ve öyle kalacaktır. Boşuna uğraşmasınlar, benden enkaz devraldık cümlesini kimse duymayacak. En kısa zamanda doğru adımları bir bir atarak hak ettiğimiz noktaya ulaşacağız. Bir zamanlar tüm rakiplerimizin korkulu rüyası olan bu büyük camiamızın, ezeli rakiplerimizle aramızdaki makasın daha fazla açılmasına müsaade etmeyin.” dedi.

Adalı camiayı ayağa kaldırmak için çalışmalara başlayacaklarını belirttiği konuşmasında son dönemde fazlasıyla tartışılan TFF ile ilgili “Seçilirsek onlara önyargıyla gitmeyeceğiz. Beşiktaş’a hiç kimse parmak sallayamaz hele ki kendi evinde hiç sallayamaz demiştim. Federasyondaki arkadaşlarla ilişkileri iyi götürmeye çalışacağız ancak Beşiktaş’ın hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. Adalı “Beşiktaş Kulübü dünyada en son parmak sallanacak kulüptür. Herkesin birbirine saygı çerçevesinde işini yapmasına müsaade edecek bir ortam lazım. Beşiktaş camiasının içi rahat olsun. Maddi manevi zarar görmesine müsaade etmem, ettirmem” dedi.

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz gitti, Rıza Çalımbay geldiBeşiktaş’ta Burak Yılmaz gitti, Rıza Çalımbay geldi

“Borçlar ürkütmedi”

Adalı, transfer konusunda “Borçlar bizi hiçbir zaman ürkütmedi, ürkütmez de. Hocanın vereceği direktiflerle takımın noktaya ihtiyacı varsa, biz o transferi yaparız. Para yoksa da cebimizden koyarız o transferi gerçekleştiririz. Çünkü geldiğimiz noktada, mevcut takımı yukarı taşımamız lazım. Yukarı taşımadığımızda, sezon sonunda elimizde ne yapacağımı bilmediğimiz bir futbolcu topluluğu kalacak. Bir an önce bu transfer çalışmalarına başlamamız gerekiyor. Bunun için de pek boşa harcayacak zamanımız yok.” dedi.

Adalı transfer çalışmaları hakkında da “Tabii ki büyük transfer düşünüyoruz. Bu sene yapılan transferleri eleştirmek istemiyorum çünkü sezon sonuna kadar onlarla devam edeceğiz. Birkaç tane taraftarı mutlu edecek transfer yapacağız. Tabii bu takıma da fayda sağlayacak, sırf taraftarı mutlu etmek için yapılan transfer olmayacak. Kulübün bütçesini zorlamadan, gerekli finansmanı sağlayacak bu transferleri gerçekleştirecek gücümüz ve hazırlığımız var.” sözlerini söyledi.

Beşiktaş eksildikçe eksiliyorBeşiktaş eksildikçe eksiliyor

Adalı diğer adaylar hakkında “Hem Arat hem de Kocadağ ile görüşüyorum. Camiaya hizmet veren insanlar. Matruşka lafını görüyorum. Yakışmıyor. Bu camiaya zaman, emek vermiş insanlar. Hele bana hiç yapmasınlar. Beşiktaş’la geçmişimi biliyorlar. Bir teklif olup camianın büyükleri bir oluşuma gayret ederlerse ben her şeye uyarım” diye konuştu.

Sportif direktör belli

Adalı ayrıca sportif direktörlük göreviyle alakalı anlaştıkları ismi “Mehmet Özdilek ile anlaştık. Kazanırsak sportif direktörlük görevini Mehmet Özdilek’e vereceğiz.” sözleriyle açıkladı. Adalı öte yandan teknik direktör pozisyonuyla alakalı “Beşiktaş’ın Rıza hocası varken yeni bir hoca aramaya gerek yok. Ben çok da eminim, Rıza hoca bu takımı toparlar. Biz de devre arası transferler yapıp takımı toparlamayı düşünüyoruz.” dedi.

Rıza Çalımbay 18 yıl sonra Beşiktaş'ın başında! Rakip BaşakşehirRıza Çalımbay 18 yıl sonra Beşiktaş’ın başında! Rakip Başakşehir

TJK’daki başkanlık görevinin devamıyla alakalı olarak Adalı “TJK’de şubat ayında seçim var. Günde 20 saat çalışan bir insanım, hiçbir tarafın aksayacağını düşünmüyorum. Benim için bir sorun değil. Daha önce de başkanken yine burada aday oldum. Benim için sorun teşkil edecek bir konu değil. Gündemimiz de bu konu değil” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.