MHP ve CHP adaylarının ortak tepkisi: Pudra şekerciyi müdür yapan isim AK Parti adayı

AK Parti'nin Kastamonu belediye başkan adayı Tahsin Babaş hem CHP hem de MHP'nin Kastamonu yönetiminin hedefinde. Babaş'ın MHP yönetimini eleştirmesine MHP başkan adayı Aydın 'Babaş sen önce aynaya bak' sözleriyle tepki gösterdi.

Siyaset 25 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Ocak'ta, Tahsin Babaş'ı Kastamonu Belediye Başkan adayı olarak tanıttı.

AK Parti Genel Merkezi’nde büro çalışanı olan Kürşat Ayvatoğlu 2021 yılında lüks aracında uyuşturucu madde kullanırken görüntülenmişti. Görüntüler sosyal medyada yayılmış, çok tepki çekmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan Ayvatoğlu önce adli kontrol talebiyle serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp ev hapsiyle adli kontrol şartıyla yine serbest bırakılmıştı.

Ayvatoğlu’nun kendini savunurken burnundan çektiği maddenin pudra şekeri olduğunu söylemesi de ayrı bir tartışma başlatmıştı. Ayvatoğlu ancak ikinci gözaltına alınışından sonra uyuşturucu kullandığını kabul etmiş ve “Daha güçlü görünürsem her kapının açılacağını düşündüm. Daha fazla nüfuz sahibi olma, olduğundan farklı görünme çabasıyla gücün yanında görünme, hükümetteki güçlü insanlarla fotoğraf vererek kendime yeni kapılar açma düşüncesi beni her gün başka bir yanlışa sürükledi” demişti. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da uyuşturucu kullanıldığını doğrulamış, görüntülerin 2018 yılına ait olduğunu belirtmişti.

Tahsin Babaş’ın AK Parti Genel Merkez Bürosu’nda çalışması için referans olduğu Kürşat Ayvatoğlu.

Peki Kürşat Ayvatoğlu AK Parti Genel Merkezi’nde nasıl çalışmaya başlamıştı? O dönemde gündemin diğer başlığı da buydu ve Ayvatoğlu ile çalışan Hamza Dağ açıklama yapmış, bu kişiye Tahsin Babaş’ın referans olduğunu işaret etmişti. Dağ “Kastamonu Belediyesi’nde çalışıyor, babası yok. Bu anlamda genel merkezde çalışsın diye referans oldu. Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş” demişti.

Eski Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş bu açıklamanın ardından Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşmuş ve Ayvatoğlu’nu ailesi dolayısıyla tanıdığını söylemişti. AK Parti Genel Merkezi’ni Ayvatoğlu’nun işe alınması için aradığını söyleyen Babaş Ayvatoğlu’nu belediyenin kültür müdürlüğüne bir süre vekaletle görevlendirdiğini açıklamıştı.

AK Parti’nin Kastamonu belediye başkan adayı Tahsin Babaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte.

İlk skandal bu değildi

Ancak Tahsin Babaş’ı Türkiye’ye duyuran tek skandal bu değildi. 2017 yılında Ramazan Ahlatçoğlu dönemin Kastamonu Belediye Başkanı Babaş’ı Facebook üzerinden yolsuzlukla suçlamıştı. Babaş’ın korumaları Suat Babaş ve Eldar Alızada ile yanlarında bulunan iki kişi 15 Temmuz 2017’de Ahlatçıoğlu ile konuşmak için Deniz Yıldızları Gençlik ve Eğitim Derneği’ne gitmiş, burada silahlar çekilmişti.

Çıkan çatışmada Ahlatçıoğlu, Bülent Keti ve başkanın korumaları yaralanmıştı. Vücuduna saplanan üç kurşun Bülent Keti’yi tekerlekli sandalyeye mahkum bırakmıştı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde Babaş, Alızada, Ahlatçıoğlu ve Aykut Can’a dava açılmıştı. Suat Babaş ifadesinde AK Parti’li eski belediye başkanı Tahsin Babaş’ın kendisini göreve nasıl getirdiği şöyle anlatmıştı:

“Ben yaklaşık üç ay kadar önce belediyede işe başladım. Daha sonra belediye başkanının akrabam olmasından dolayı kendisi zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçte hakkında olumsuz söylemlerin olabileceğini, bu sebepten dolayı da beni de tanıdığı için ve daha önceden korumalık işi yaptığım için beni koruma olarak işe alacağını, eğer hakkımızda olumsuz söylemler olduğunda bu söylemlerde bulunan kişilerin yanlarına giderek neden bu şekilde söylemlerde bulunduğunun sorulup, altındaki nedenleri öğrenmemiz gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ben o şekilde belediye başkanımızın korumalığı görevine başladım.”

Tahsin Babaş’ın akrabası Suat Babaş silahı nasıl temin ettiğini de anlatmış, bunu İstanbul’da bir balıkçıdan aldığını söylemişti. Yanında neden silah olduğunu açıklarken de “Ben de silah hastalığı var” demişti.

Oğlunu da ihmal etmemiş

Tahsin Babaş oğlunu da ihmal etmemiş. Metehan Babaş’ı önce Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü olarak atadı sonra da 2016 yılında Kastamonuspor 1966 Spor Kulübü Başkanlığı’na getirdi. Fakat Metehan Babaş’ın başkanlığı olaylı geçiyordu. Çünkü mali suçlamalarla karşı karşıyaydı ve o da bu nedenle basın açıklaması yapmış, kulübe başlatılan icra takibinin 2015 yılına, yani kendisinden önceki yönetimin dönemine ait bir davadan kaynaklandığını belirtmişti. Yapılan bağışlarla ilgili tepkilere de yanıt veren Metehan Babaş “Bakıyorsunuz 2017 yılında ‘ben kulübe bir milyon TL para vermiştim’ diyor, bunu bağış değil borç yaptım diyor, dekontum bu deyip icra takibi başlatılmış. Bizimle hiçbir alakası yok. Ve bir taraftan da gelmeye devam ediyor. Bir sürü sürprizle karşılaşıyoruz. Bu zorluklar içerisinde mücadele ettik ve bunları da insanlarımızın görmesini istiyoruz” demişti.

Tahsin Babaş’ın oğlu Metehan Babaş.

Şimdi AK Parti Kastamonu belediye başkan adayı olarak Tahsin Babaş’ı gösterdi. Ancak adaya hem CHP, hem de MHP tepki gösterdi. CHP Babaş’ı geçmişi nedeniyle eleştiriyordu. MHP ise Babaş’ın Kastamonu yönetimini eleştirmesinden şikayetçi.

MHP ile AK Parti arasında Kastamonu gerginliği

Kastamonu’nun Belediye Başkanı MHP’li Rahmi Galip Vidinlioğlu’ydu. Babaş ise başkan adayı olduğu kentteki mitinginde “Tertemiz bir şehir bıraktık, emanete ihanet ettiler. Bizim tertemiz şehrimizi kire pise buladılar” deyince MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın’dan yanıt gecikmedi. Aydın “Babaş sen önce aynaya bak da kim şehre ihanet etmiş iyi anla” dedi. Ayrıca Aydın, Babaş’ı kendi yandaş çevresine menfaat temin etmekle de suçladı.

MHP’nin Kastamonu belediye başkan adayı Yüksel Aydın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte.

Ayrıca Aydın, Babaş’ın kente gökdelen diktiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından azarlandığını da söyledi ve “Senin yaptıkların örneklerle bitmez” dedi.

CHP PM üyesi Hikmet Erbilgin ise Babaş’ın 2014 yılında söz verip de yapmadığı projeleri hatırlattı ve kentte sata sata arsa bırakmadıklarını söyledi. 22 Mart’ta konuşan Erbilgin Babaş’ın bir kez daha kazanması durumunda Kastamonu’nun kemiğini sıyıracağını savundu ve Yüksel Aydın’ın seçim propagandasının da belediyenin bütçesinden karşılandığını söyledi.

'Pudra şekerci' olarak ünlenen Ayvatoğlu çakarlı araçla geziyor‘Pudra şekerci’ olarak ünlenen Ayvatoğlu çakarlı araçla geziyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.