MHP, Sinan Oğan’ı ittiriyor: Mahallemize gecekondu yapmasına müsaade etmeyiz

Seçimlerde aldığı oyla ikinci turda kritik bir pozisyona gelen Sinan Oğan'a MHP'li kurmaylardan art arda salvolar geldi. MHP'li İzzet Ulvi Yönter, “Mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz" derken Devlet Bahçeli'nin danışmanı Eyyüp Yıldız, "Pazarlık payın kalmadı başka kapıya” diye konuştu.

Siyaset 17 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ulvi Yönter, Devlet Bahçeli'nin yakın kurmaylarından.

Siyasetin milliyetçi kanadında ilginç gelişmeler yaşanıyor. MHP, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre 5.17 oy oranına sahip olan ve ikinci tur için kilit önem kazanan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’a üstü kapalı göndermede bulundu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından üstü kapalı olarak ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’a “Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Eyyüp Yıldız, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde yurtdışındaki oy sayım işlemleri sürerken birtakım manipülasyon yapıldığı duyumlarını aldığını duyurmasına tepki gösterdi.

Yıldız yaptığı paylaşımda, ikinci turda kimi destekleyeceği merak edilen Sinan Oğan’ın paylaşımını alıntılayarak, “Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. 1 turda biter bu iş. Mezar soyguncuları sizi” dedi.

Eyyüp Yıldız, Sinan Oğan ile ilgili tweetini daha sonra sildi

MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek ise Sinan Oğan’ı gençliğinde Marksist olmakla suçlayarak “Gençliğinde Marksizm-Leninizm yoldaşı, 2004 yılında kapatılan FETÖ gazetesi Zaman’ın tam sayfa yazarı, sonra DYP gençlik kollarında, sonra MHP’de… Tam Zübük hikayesi gibi. Hayata hep menfaat penceresinden bakan tipleme. Zaten ondan seçimi görmeden ‘Pazarlıklarımız olacak’ demişti” paylaşımında bulundu.

Beştepe’den ‘Cumhur İttifakı’na yakın’ açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise katıldığı yayında Sinan Oğan ile henüz bir görüşme olmadığını belirterek, “Sinan Bey’in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda, dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda Cumhur İttifakı’na, devletin, milletin bekası vurgusuna daha yakın olduğunu ben biliyorum. Sinan Bey ile şahsi tanışıklığım da vardır” demişti.

'Kilit adam' Sinan Oğan, siyasette piyasayı kızıştırıyor‘Kilit adam’ Sinan Oğan, siyasette piyasayı kızıştırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.