MHP’li başkandan Ak Partili belediye başkanına ‘SMS’ tepkisi

Siyaset 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin bir çok ilinde Cumhur İttifakı ortak aday çıkarırken, bazı illerde ise ittifak bileşeni partiler, ayrı aday çıkarıyor. Elazığ da Ak Parti ve MHP’nin ayrı aday çıkaracağı iller arasında. Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Şahin Şerifoğulları olurken, seçimde ayrı aday çıkaracak olan MHP’nin adayı ise henüz açıklanmadı.

Şerifoğulları’nın 9 Ocak’ta Elazığ’a gelişi için Ak Partililer tarafından yapılan karşılama törenine davet SMS’i Elazıp Belediyesi tarafından atıldı. Bunun üzerine MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, seçim çalışmalarının belediye bütçesinden karşılanmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

‘İttifak da olsa Elazığ için yarış devam ediyor’

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bal, ittifak da olsa Elazığ için belediye başkanlığı yarışının devam ettiğini belirtt. Bal, adaylığı için Şerifoğulları’nı tebrik ederken, belediye bütçesinin Şerifoğulları’nın seçim çalışmalarına harcanmaması gerektiğini söyledi.

Bal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: ‘’Yarış devam ediyor iken rakibimizin mevcut belediye başkanı olmasına rağmen kamu kaynakları ve vatandaştan alınan vergilerle oluşan belediye bütçesinin seçim kampanyası için kullanılmaması hususunda gerek Şahin Şerifoğulları başkanın gerekse de AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Beyin özenli ve hakkaniyete yaslanan bir politika izleyeceklerini ümit ediyoruz’’ dedi.

Elazığ'daki katliamın sebebi, kripto borsasında kaybedilen paralarmışElazığ’daki katliamın sebebi, kripto borsasında kaybedilen paralarmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.