MHP’li Büyükataman Sinan Oğan’la ilgili konuştu: Ülkücü hareket içinde yer almadı, aldığı oylar cebinde değil

Seçimin ikinci tura kalmasından sonra kilit isim haline gelen ATA İttifakı'nın adayı ve eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın aldığı oyla ilgili İsmet Büyükataman 'Ülkücü hareketin içinde yer almadı. Aldığı oyların tamamı da cebinde oy değil' dedi.

Siyaset 15 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçimlerin sürpriz partisi MHP oldu. Kamuoyu araştırma şirketlerinin seçim sürecinde açıkladığı anketlerde yüzde 7 civarı oy aldığı gösterilen MHP yüzde 10.07 oy alarak şaşırtıcı bir sonuç aldı.
Bu durumu 10Haber’e değerlendiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Bu sonuçlar bizim için şaşırtıcı olmadı. Biz halkımızla doğrudan temas ettiğimiz için böyle bir sonuç alacağımızı biliyorduk. Anket şirketleri 2007 yılından bu yana MHP’nin oyunu bilinçli olarak düşük gösteriyor, ama halkımızın iradesi her seçimde kendisini gösteriyor” dedi.

15 Temmuz vurgusu

MHP’nin aldığı bu oy oranında Devlet Bahçeli’nin konuşmalarındaki güvenlik vurgusu etkili oldu mu sorusunda İsmet Büyükataman şöyle yanıt verdi:
“15 Temmuz 2016 tarihinde net olarak ete kemiğe bürünmüş bir FETÖ saldırısıyla karşılaştı. Milli iradenin gücüyle bu FETÖ belası defedildi. 15 Temmuz’dan sonra MHP’nin önceliklerini gözlemlemek lazım.
Bizim için halkımızın ekonomik sorunları da önemlidir, ancak ülkemizin güvenliği, kardeşlik hukukumuzun korunması elzemdir. 40 yıldır Türkiye’nin başına bela olan etnik terörle mücadele eden bir irade ortadadır. Artık bu terör belası Türkiye’nin gündeminden düşmesi lazım.”

‘Sinan Oğan ülkücü hareketin içinde yer almadı’

Seçimlerin ikinci tura kalmasından sonra aldığı yüzde 5.17 oyla kilit isim olan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan hem Tayyip Erdoğan’la hem de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye bazı şartlar ortaya atarak yeşil yeşil ışık yaktı.
“Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ın Sinan Oğan’la yapacağı olası bir görüşmede Ülkücü hareketten gelmesi nedeniyle siz parti olarak yer alacak mısınız” sorusuna İsmet Büyükataman “Sinan Oğan ülkücü hareketin içinde yer almış birisi değil. Bu hareketin geçmişinde emeği yok. Bir dönem MHP’den milletvekili oldu. Daha sonra malumunuz ihraç süreci oldu. Bizim böyle bir görüşmede yer almamız söz konusu olmaz. Zaten Sinan Oğan’a verilen bütün oylar da cebinde değil diye düşünüyorum” diye yanıt verdi.

Seçimin 2 kazananından biri MHP: Oylarını koruduSeçimin 2 kazananından biri MHP: Oylarını korudu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.