Erdoğan yine böyle oy istedi: Çünkü hükümet bu kardeşinizle yürüyor

Aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerinde hükümet olmanın avantajlarını söylem olarak öne çıkarmaya Aydın’da da devam etti.

Siyaset 1 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerine daha yeni başlamışken Hatay’da yaptığı konuşmada “merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında uyum olmazsa oraya -tıpkı Hatay gibi hizmet gitmediğini” söylemiş, muhalefetin tepkisini çekmişti.

Bu konuşmasının birkaç gün sonrasında “Biz CHP gibi bize oy yoksa hizmet yok diyemeyiz” ifadelerini kullanan Erdoğan, İstanbul’da dün yine Hatay’daki sözlerini hatırlatan bir konuşma yapmış, kendileri iktidar oldukları için kendi adayları seçilirse İstanbul’da hizmetlerin şimdiki gibi sarkmayacağını söylemişti.

‘Öyleyse nasıl hizmet olacağını anlayın’

Erdoğan dün 2009’dan beri belediyesi CHP tarafından yönetilen Aydın’da düzenlediği mitingde de aynı söylemi kullandı:

“Büyükşehri ve ilçeleriyle Aydın, 31 Mart’ta tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana yaparsa bundan kazançlı çıkacak olan sizlersiniz.

Niye? Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz mi? Hükümet bu kardeşinizle mi yürüyor?

Kabine benimle mi yürüyor? Evet. Öyleyse demek ki Aydın’daki yerel yönetim de bizim olduğu zaman nasıl hizmetler olacağını anlayın.

Her partiye, her partinin adayına saygımız var ama belediyeciliğin bizim işimiz olduğu hususunda iddialıyız.”

Erdoğan’ın tartışılan Hatay sözleri: İmamoğlu'na göre 'Görevi ihmal itirafı', Kurum'a göre 'Uyum ve ahenk'Erdoğan’ın tartışılan Hatay sözleri: İmamoğlu’na göre ‘Görevi ihmal itirafı’, Kurum’a göre ‘Uyum ve ahenk’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.