Muhalefetten son gün temposu: Özel İzmir’de, İmamoğlu sahil şeridinde, Yavaş Altınok’un kalesinde

Seçim kampanyasının son gününde CHP lideri Özgür Özel İzmir'de, Ekrem İmamoğlu ise Anadolu yakasındaki sahil şeridinde propagandalarını yaptı. Mansur Yavaş ise rakibi Turgut Altınok'un kalesi Keçiören'de miting yaptı.

Siyaset 30 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Siyasi liderlerin ve adayların son günü de yoğun geçti. CHP Genel Başkanı son çalışmalarını İzmir’de yürüttü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir-Balçova’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, “Bizim milletimiz, ne zaman devlet ile millet yarışsa hep millete kazandırmıştır. Kenan Evren seçim sonuçlarına müdahale ettiğinde de milletimiz millete kazandırmıştır. Demokrasi tarihimiz boyunca devlet ile millet ne zaman yarıştıysa millet kazanmıştır. Bugün devletle millet yarışıyor. Bugün devlet ile Türkiye ittifakı yarışıyor. Milletimiz yine millete kazandıracaktır” dedi.

Özel, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerden umutlu olduğunu vurgulayarak, “Geçmişte büyük ittifaklarla başardığımız bir işi milletimizin vicdanı, seçmenimizin sağduyusu ve seçmenimizin Türkiye ittifakına sahip çıkarak, sağlayacağımızı, koruyacağımızı düşünüyoruz. Kazanmak var, kaybetmek var. Yarın kaybedenler olacak. Üzülmesinler. Demokrasinin içinde kalındığı taktirde demokraside kaybetmek de var” diye konuştu.

İmamoğlu Adalar’dan başladı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ise son gün çalışmasına ilk olarak Adalar’dan başladı. Ekrem İmamoğlu, Büyükada’daki halk buluşmasına katıldı. İmamoğlu, seçim sandığının çok kudretli olduğunu vurgulayarak “Kendini milletten yüksekte görenleri, şöyle bir hizaya dizer. Herkesi bir kendine getirir” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve CHP Adalar Belediye Başkan adayı Ali Ercan Akpolat ile birlikte halk buluşması gerçekleştirdi. Dr. Dilek Kaya İmamoğlu da Büyükada Nizam Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

İmamoğlu “Yarın sandık başına gidiyoruz. Sandık, çok kudretli bir şey biliyorsunuz değil mi? Kendini milletten yüksekte görenleri, şöyle bir hizaya dizer. Herkesi bir kendine getirir. Bu ülkeye zarar verenler varsa, en büyük cezayı sandık keser öyle değil mi? Mührü doğru yere basarsanız, İstanbul için gerçekten çok çalışacak kişiyi seçersiniz. Adalar için, kendisini buraya adayan ve burası için çok çalışacak kişiyi seçersiniz. Doğru kişiyi seçerseniz; İstanbul yeşil alan kazanır, İstanbul metro kazanır. Doğru kişiyi seçerseniz, İstanbul’un dar gelirlilerine daha çok destek ulaşır” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu Büyükada’daki halk buluşmasından sonra Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla istikametinde CHP’nin ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte halk buluşmaları yaptı.

Yavaş, Altınok’un kalesindeydi

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ise rakibi Turgut Altınok’un belediye başkanı olduğu Keçiören’de miting yaparak seçim kampanyasını noktaladı. Mansur Yavaş Keçirören mitinginde rakibine ve iktidara yüklenerek “Ankara’da merkezde yaptıkları mitingden başka ilçelerde miting yapmadılar. Yapamazlar. Çünkü halkın karşısına çıkacak yüzleri yok. Yaptığı betonları eser diye yutturup, Ankara halkından aldığı paraları betona döküyorlar” dedi.

İmamoğlu ve Yavaş'tan 'sandık' çağrısıİmamoğlu ve Yavaş’tan ‘sandık’ çağrısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.