Oğlu anneannesini öldürmüştü: Abdüllatif Şener trajedi için medyayı suçladı

Abdüllatif Şener anneannesini öldüren oğluyla ilgili konuşurken "Bazı medya mensupları oğlumun en düşük maaşla Meclis kadrosuna alınmasını şahsımla hesaplaşmanın bir aracı haline dönüştürdü. Bu durum onun psikolojik sorunlarını ağırlaştırdı" dedi.

Siyaset 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ankara gece saatlerinde Türkiye genelinde çok tanınan bir politikacının de içinde yer aldığı bir aile trajedisiyle sarıldı. 90’lardan beri siyaset sahnesinde yer alan, önce Refah Partisi, sonra kurucularından olduğu AK Parti’de bakanlık görevleri yürüten Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener öz anneannesini silahla rehin aldı. Olay yerine polis gelince yaşlı kadını öldürdü.

Basına yansıyan ilk haberlerde Bedirhan’ın psikolojik sorunları olduğu ileri sürüldü. Ancak tedavi görüp görmediğine dair bir bilgi yoktu.

Zaten ailesi bir süredir ona ulaşamıyordu. Dün babası, annesi Berrin Şener ve 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner sağlığından emin olmak için evine gittiler.

Sonra ne olduysa Bedirhan Şener anneannesini önce rehin aldı. Olay yerine polis gelince de dört el ateş ederek onu öldürdü.

Bedirhan Şener sevk edildiği nöbetçi hâkimlikçe bugün akıl hastanesine sevk edildi. Üç hafta süreyle gözetim altında tutulacak.  Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapora göre işlemlerine devam edilecek.

Şener: Medya şahsımla hesaplaşmaya çalışınca psikolojik sorunları ağırlaştı

Abdüllatif Şener kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında açıklama yaptı. Olayın ailesini derinden sarstığını belirtti, acılarını paylaşanlara teşekkür etti. Ancak sonrasında sarf ettiği sözler dikkat çekti. Bu trajedinin yaşanmasında medyanın da payı varmış gibi konuştu Şener. Şikayetçi olduğu haberler de bugün “psikolojik ranatsızlığı olduğunu” bizzat kendisinin duyurduğu oğlunun TBMM Başkanı’nın özel kaleminde görevlendirilmesiyle ilgiliydi. Abdüllatif Şener’in bu görevlendirmenin ardından Ak Parti’ye muhalif tavrının değiştiği dile getiriliyordu o haberlerde.
Şener son açıklamasında Bedirhan’ın yıllarca işsiz kalmanın sıkıntısıyla psikolojik sorunlar yaşadığını savundu ve şöyle devam etti: “Sonrasında Meclis personeli olarak parti grubunda çalışırken en düşük maaşla Meclis kadrosuna alınmasını bazı medya mensupları şahsımla hesaplaşmanın bir aracı haline dönüştürünce bu durum onun psikolojik sorunlarını ağırlaştırmıştır.Sağlık durumu iyi olmadığından ve telefonlarımıza cevap vermediğinden hayatından endişe duyarak dün akşam eşim Berrin ve annesiyle oğlum Bedirhan’ın evine gittik. Ben arabayı park etmekle meşgulken eşim ve annesi oğlumun dairesine çıkmışlar, zile basmışlar, o ise kapıyı açar açmaz ateş etmeye başlamıştır ve söz konusu müessif olay meydana gelmiştir. Oğlum anneannesini çok severdi, zaman zaman onda kalır, anneannesi de kendisinde kalırdı. Eşimin kanser tedavisi gördüğü bir ortamda özensiz ve yanlışlarla dolu yayın ve yorum yapanlara üzüntülerimizi belirtir, yaşadığımız bu zor günlerde ailemizin açısına saygı göstermelerini bekleriz.”

Şener ailesi. Fotoğrafta oturanlar Elif, Berrin, Abdüllatif ve Beyza Şener. Ayaktakiler Bedirhan ve Şamil Şener.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.