Ömer Çelik’ten Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ü hedef alan sözlerine yanıt: Kışkırtıcı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik son dönemde Atatürk ve dini değerlere yönelik kışkırtıcı ifadelerin kullanıldığını söyledi, "Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor" uyarısında bulundu.

Siyaset 26 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. NTV’nin haberine göre Çelik eski Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ü hedef alan sözleri için “Toplumumuzun temel değerleri konusunda kışkırtıcı beyanların tümünü reddediyoruz” dedi.

1994 yılında Refah Partisi’nden (RP) Rize Belediye Başkanı seçilen Şevki Yılmaz geçen hafta katıldığı bir düğünde “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözleriyle tepki çekmişti.

Ömer Çelik “Dini değerlerimizle, geleneklerimizle ilgili ortaya konan birtakım kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerin toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemek üzere yönlendirilmiş olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Tüm bunların karşısındayız. Bunlarla mücadele etmek konusunda yüksek bir iradeye sahibiz” dedi.

‘Altılı yedili masanın millete özür borcu vardır’

Adana’da konuşan Çelik’in muhalefete yönelik eleştirileri de vardı: “altılı yedili masanın millete özür borcu vardır. Neden? Çünkü milletle birlikte hareket ediyoruz diyenler bugün birbirlerine en ağır sözlerle saldırıyor. O altılı yedili masadaki çerçeveyi oluşturan genel başkanların her birinin yerel seçimler için oy istemeden önce milletten özür dilemesi ve bu özrünü de içtenlikle bir açıklamayla ortaya koyması gerekir.”

Ömer Çelik: Kimse Ak Parti’nin adını siyasi yasakçılıkla yan yana yazamazÖmer Çelik: Kimse Ak Parti’nin adını siyasi yasakçılıkla yan yana yazamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.