30 Ağustos hediyesi: ‘Nutuk’un sesli kitabı YouTube’da yayında

Doğan Kitap, 30 Ağustos Zafer Bayramı armağanı olarak Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın nasıl verildiğini anlattığı, 1927'de TBMM'de okuduğu 'Nutuk'un sesli kitap halini YouTube'da yayınlamaya başladı. 'Nutuk'u Şerif Erol seslendiriyor.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kurtuluş Savaşı’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün perspektifinden hikayesidir ‘Nutuk’. 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında Türkiye Büyük
Millet Meclisi binasının salonunda milletvekillerine hitaben yaptığı, aralıklı olarak altı gün ve toplam 36 saat süren konuşma metnidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu uzun ve ayrıntılı konuşmasıyla, 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda yapıldığını, Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu anlatır ve sayısız belgeye dayandırdığı bu tarihi konuşmasının sonunda, elde edilen başarıyı Türk gençliğine emanet eder.

Herkes okusun/dinlesin diye Doğan Kitap’tan hediye

‘Nutuk’, bu özellikleriyle yakın tarihimizi aydınlatan eşine az rastlanır bir belge olduğu kadar, bu ülkede yaşayan her çocuğun ve gencin okuması gereken eserlerden biridir.

‘Nutuk’u günümüz Türkçesi’ne edebiyat öğretmeni ve yazar Ahmet Köklügiller aktarır. Doğan Kitap 30 Ağustos Zafer Bayramı hediyesi olarak ‘Nutuk’un sesli kitap halini YouTube’dan yayınlıyor. ‘Nutuk’u okuyan ise tiyatro oyuncusu Şerif Erol.

‘Nutuk’u dinlemek için tıklayınız.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı: Kimi şehirler coşkulu kimileri sakin!Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı: Kimi şehirler coşkulu kimileri sakin!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.