Erdoğan sert: Ya yanımızdasınız ya karşımızda

TBMM’de DEM Parti hariç tüm partilerin teröre karşı ortak bildiriyi imzalamasından hemen sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası yok” dedi.

Siyaset 17 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Erdoğan, "Yılın ikinci yarısında dış ticaret açığındaki düşüş ve hizmet ticaretinde verilen fazla ile cari işlemler açığında düşüş yaşandı. Eylül ve ekim aylarında cari işlemler hesabında 2 milyar doların üzerinde fazla verildi" dedi.

Beştepe’de yılın ilk kabine toplantısı dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Dört saatlik toplantıdan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında terörle mücadele ve ekonomi öne çıkan iki başlık oldu.

TBMM’de DEM Parti hariç tüm partilerin terör karşıtı bildiride ortaklaşmasından sadece birkaç saat sonra kameraların karşısına geçen Erdoğan Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlerin kanının yerde kalmadığını söyledi.

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı dileyen Erdoğan “Yaralı askerlerimize Rabbim’den acil şifalar temenni ediyorum. Saldırıların ardından şehit yakınlarımızın bir kısmıyla telefonda görüştük” dedi.

‘Düzensiz göç dalgası üzerinden karışıklık’

Pençe-Kilit’te şehit olan askerlerin kanlarını yerde bırakmadıklarını söyleyen Erdoğan son beş günde Suriye ve Irak’ta düzenlenen hava harekatları sonucunda 114 hedefin vurulduğunu, 78 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Erdoğan “Milli İstihbarat Teşkilatımız 12 Ocak’tan bu güne kadar terör örgütüne ait toplam 60 kritik alt yapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi en çok bölgemizde bir ‘teröristan’ kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Türkiye bölücü elebaşlarını kendilerini güvende hissettikleri yerde imha ettikçe ülkemize saldırılar artmıştır.

Sınır ötesi operasyonlarla ülkemizi terör koridoruyla kuşatma senaryosunu yırtıp attık. Sınır ötesi harekatlarımız Türkiye’yi düzensiz göç dalgası üzerinden iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Sınırlarımız ötesindeki askeri mevcudiyetimiz vatanımızın güvenliği vatandaşımızın huzuru için hayati öneme sahip. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz.”

Yeni harekatlar için sinyal verdi

Başarılı sınır operasyonları Türkiye’nin terör karşısındaki dik tavrının dosta düşmana en iyi göstergesidir diyen Erdoğan “Yapacağımız yeni harekatlarla geleceğimizi güvence altına alacağız. Söz konusu terörle mücadele olduğunda kimliği ne olursa olsun herkes ya yanımızda yer alır, ya da karşımızda. Bu işin ortası yoktur. Bu hususta çok netiz. Terör örgütünü dışardaki destekçileri ve içerdeki uzantılarıyla beraber tamamen yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Yılın ilk kabinesinden emekliye yüzde 5 çıktı

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammını açıkladı. Emekli maaşlarının ek yüzde 5 zamla birlikte Ocak 2024’den itibaren 6 aylık artış oranının yüzde 42,6’ya yükseldiğini söyledi. Böylece emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkmış oldu. En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini isteyen Muhalefet ise bu zam oranına tepkili. Ayrıntıları bu linkteki haberimizden okuyabilirsiniz.

Yılın ilk kabinesinden emekliye yüzde 5 ek zam çıktıYılın ilk kabinesinden emekliye yüzde 5 ek zam çıktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.