MHP lideri kürsüde rahatsızlandı, oturarak konuştu, gündemi yine Sinan Ateş cinayetiydi

MHP Bahçeli oturarak yaptığı ve sonrasında ancak yardımla kalkabildiği grup konuşmasında Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialara ateş püskürdü. 1 Temmuzdaki duruşmaya sadece MHP avukatlarının gideceğini söyleyen Bahçeli bugün Erdoğan'la görüşecek.

Siyaset 25 Haziran 2024
MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısına tansiyon sebebiyle geç başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu dün Ankara’nın en çok konuşulan konularından biriydi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşmak için kürsüye geldikten sonra rahatsızlandı  ve konuşmasını ayakta değil oturarak yaptı. Konuşmanın bitiminde de ayağa kalkmakta zorlandığı görülen Bahçeli, bir süre kuliste dinlendikten sonra Meclis’ten ayrıldı.

İddiaya göre kürsüde tansiyonu oynadığı için rahatsızlanan Bahçeli buna rağmen konuşmasını yaptı, konuşmanın ağırlığı, ilk duruşması 1 Temmuzda yapılacak olan Sinan Ateş cinayetiydi. Bahçeli bir kez daha bu cinayetle partisi arasında bağ kuranlara ateş püskürdü, onları ‘Bir avuç çapulcu’ olarak tanımladı.

Bahçeli’nin konuşmasını tamamlamasının ardından siyasette bir sürpriz gelişme daha yaşandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin bugün saat 16.00’da Beştepe’de görüşecekleri açıklandı.

Bahçeli grup konuşmasına bayramda trafik kazalarında ve Diyarbakır-Mardin yangınlarında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı ve yangınla ilgili konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

MHP’ye ve Ülkü Ocakları’na “siyasi saldırı” yapıldığını bir kez daha iddia eden Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu konuda “başrol” oynadığını söyledi.

Sinan Ateş duruşmasına günler kala AK Partili Türkeş’ten ‘MHP’ savunması: Babamın partisi ile özdeşleştirilemezSinan Ateş duruşmasına günler kala AK Partili Türkeş’ten ‘MHP’ savunması: Babamın partisi ile özdeşleştirilemez

Özel’in MHP için “İttifakından memnun değilse bizim Türkiye İttifakı’na katılsın” açıklamasını hatırlatan Bahçeli bunu “kurnazlık” olarak yorumladı:

“Cumhur İttifakı’na karşı başlattığı yarma harekatını tahkim etmek niyetiyle olmadık metotları devreye sokuyor. CHP’nin normalleşmesi, PKK’nın normal görülmesidir. CHP’nin normalleşmesi, bölücülüğün normal değerlendirilmesidir. CHP’nin normalleşmesi rezaletin ve melanetin yeni normal olarak güncellenmesidir.”

Cumhur İttifakı’nın duvara toslayıp dağılması halinde cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılacağını ifade eden Bahçeli “Emperyalizmin tetikçileri, dışarıdan güdümlü işbirlikçiler biliniz ki bayram edecektir. Onların bayramı Türkiye’nin ve Türk milletinin matemidir. Allah’ın izniyle onlara bayram değil layık oldukları zilleti her aşama ve seviyede yaşatacağız” dedi.

Sinan Ateş davasına sadece MHP’li avukatlar katılacak

1 Temmuz’da görülecek Sinan Ateş davasına ilişkin konuşan Bahçeli “Kimin kimlerle iş tuttuğunu, hangi iftira düzeneklerinin hazırlandığını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

“Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” diyen Bahçeli “MHP ve Ülkü Ocaklarını sorgulatamayacaklarını” söyledi.

“1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayacak mahut cinayet davasıyla partimizi ve Ülkü Ocaklarını ilişkilendirmek için tek ayak üzerinde kırk yalan söylerler” diye konuşan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söz konusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında orada  kimse olmayacaktır. Herkes eteğindeki taşı döksün de şahit olalım. Kim ne biliyorsa, hangi belge, bilgi ve bulguya sahipse, mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim. Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım.”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş dün görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ilk duruşmaya davet etmişti. Özel de davaya katılacağını söylemişti. Özel iki hafta önce de Ayşe Ateş ve kızlarını CHP Genel Merkezi’nde ağırlamış, görüşmeden sonra “Bu suikastın üstündeki sis perdesi kalkana kadar ailenin yanında olmaya ve evlatlarının yanında olmaya devam edeceğiz” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ayşe Ateş’i kabul etmişti.

‘Vergi düzenlemelerini destekliyoruz’

Bahçeli vergi alanında yapılacak yeni düzenlemeleri son derece olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söyledi. Bahçeli “Toplam vergi gelirleri içinde dolaylı vergilerin düşürülerek doğrudan vergilerin artırılması sosyal ve ekonomik adalete can suyu verecektir” dedi.

Bahçeli rahatsızlandı, konuşmasını oturarak yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tansiyon sorunu nedeniyle grup toplantısına gecikmeli başladı. Konuşmasını oturarak yapan Bahçeli prompter yerine yazılı metin kullandı.

Konuşma bittikten sonra bir süre yerinden kalkamayan Bahçeli’nin yürümesine parti yöneticileri yardımcı oldu. Salon çıkışında bekleyen gazeteciler Bahçeli’den uzak bir noktaya çekilen şeridin arkasına çıkarıldı. MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan şeridin arkasında bekleyen gazetecilere “Dışarı dışarı, gidin gidin” diye bağırdı. Gazetecilerin tepkisi üzerine Doğan gazetecilerin yanından uzaklaştı. Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter gazetecilerin yanına gelerek anlayışlı olmalarını istedi, hava sıcak olduğu için Bahçeli’nin çay içeceğini söyledi. Bahçeli kuliste bir süre dinlendikten sonra Meclis’ten ayrıldı.

Ayşe Ateş Bahçeli’ye sordu: Ne işiniz var Sincan’da?

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Bahçeli’nin sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi. Ateş şöyle dedi:

“MHP, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in katline ilişkin görülecek siyasi cinayet davasına avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O halde ne işiniz var Sincan’da.”

Ayşe Ateş, Devlet Bahçeli’nin sözlerine bir başka paylaşımla daha cevap verdi. Emre Yüksel, Serdar Öktem ve Tolgahan Demirbaş’ın fotoğraflarını paylaşan Ayşe Ateş “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız diyerek işaret edilen “üç beş çapulcu” aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan’da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar” dedi.

Ayşe Ateş, Erdoğan ile görüşmesinin ardından aldığı ölüm tehditlerini anlattıAyşe Ateş, Erdoğan ile görüşmesinin ardından aldığı ölüm tehditlerini anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.