Özel: Bahçeli kolaycılık yapmasın, suç ortağını bize doğru itmesin

Ana muhalefet lideri Özgür Özel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi samimi dileğimizdir" sözlerine yanıt verdi: "Suç ortağını bize doğru itmesin."

Siyaset 13 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ana muhalefetin Mart 2024’teki yerel seçimlerde Türkiye haritasını büyük ölçüde kırmızıya boyaması sonrası iktidar partisiyle başlayan ‘normalleşme’ CHP – AK Parti arasındaki görüşmelerle devam ediyor.

İlk olarak bu durumu ‘normal’ olarak değerlendiren MHP’dense şimdilerde ‘muhtıra’ gibi açıklamalar geliyor. Son olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Yapılan normalleşme ve yumuşama sıcaklığının sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarife ediliyorsa, bu konuda geniş bir ittifak husule gelmişse bize düşen sorumluluk ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül rahatlığıyla yapmaktır.

AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir.”

Bu gelişme CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de soruldu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı’na katılan Özel şunları söyledi:

‘Erken seçim çağrısı Bahçeli’nin uzmanlık alanı’

“Sayın Bahçeli’ye bir davette bulunayım, eğer ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza, Türkiye ittifakına katılabilir. Kimse bize ittifak falan önermesin. Bugünün sorumluları bunun sorumluluğunu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın, memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz.”

Özel basın mensubunun “Devlet Bahçeli’nin bu çıkışıyla ilgili bir erken seçimin gündeme geleceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna da “O Sayın Bahçeli’nin uzmanlık alanıdır. Kendisine sorun. Eğer erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz” yanıtı verdi.

CHP liderinin MHP’yle ilgili sözleri bununla sınırlı kalmadı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da sokak ortasında öldürülmesine ilişkin detayların aydınlatılması için tavır koyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Sayın İzzet Ulvi Yönter ile Semih Yalçın arasında fark yok. İkisi aynı yapılar, aynı sorumlulukta, aynı korkuda, aynı telaştalar. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye’de kimse başkentin göbeğinde bir ülkü ocakları eski başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz. Eşine ve çocuklarına da Türkiye’nin bütün vicdanlı insanlarıyla sahip çıkıyoruz. Sinan Ateş gibi biri için bir taziye tweeti atmayanların bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yoktur. Onlarla aynı seviyeye inersek çıkarken vurgun yeriz. O yüzden onları o seviyede bırakalım. Ama bir tek şey biliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi çok samimi, saygın insanlardan, üyelerden oluşan bir parti. Bunların da o iki isimden yaka silktiğini bizzat Milliyetçi Hareket Partililerden biliyorum. Samimi ülkücülerle, MHP’lilerle konuşan herkes o iki ismin partiyi temsil etmediğini ve hareketin sırtında yük olduğunu söylüyorlar.”

MHP: Haddini bildirmekten çekinmeyiz

MHP kanadından bu sözlere yanıt gecikmedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Özel’in ‘menfur bir cinayeti istismar ederek kirli siyasetine katık ettiğini’ ileri sürerek “Birilerinin zembereklerini kuruyor, hassasiyetlerini tahrik ediyorsun. Her gün biraz daha çirkinleşiyor, çirkefleşiyorsun. Haddini bilmeden bize saldırmaya devam edersen sana kemali memnuniyetle haddini bildirmekten çekinmeyiz” dedi. Ardından şunları kaydetti:

“Senin riyakârca efelenmelerinin, laf ebeliklerinin altında kalmayız. Layık olduğun tarzda muamele ve hitap ederiz. Biz varız; sen de buyur, böyle devam et! Hodri meydan! Özgür Efendi; Şahsımı ve mesai arkadaşım İzzet Ulvi Yönter’i maksatlı olarak hedef alan hezeyanlarının millet nezdinde karşılığı olup olmadığını da zamanla göreceksin.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.