Özel: Dilruba adına özür dilerim, sıra Erdoğan’da, o da özür dilesin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kendisine "Bu millete bir özür borcu var" diye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi: "Ben Dilruba adına, onun sözlerinden alınmış, kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da."

Siyaset 12 Eylül 2024

Türkiye’de sokak röportajları uzunca bir süredir AK Parti kanadının tepkisine yol açıyor. Konunun bir şekilde kötü giden ekonomiye geldiği yayınlar haliyle sosyal medyada da günlerce ‘çok konuşulanlar’ arasında kalıyor. Bunların sonuncusu siyaset sahnesinde de büyük bir polemiğe yol açtı.

Yine böyle bir yayında Instagram’ın erişime engellenmesini ve sokak hayvanlarıyla ilgili yasayı eleştiren Dilruba Kayserilioğlu sarf ettiği sözler nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ile ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamalarıyla tutuklanınca yine ‘düşünce özgürlüğü’ tartışması başladı. Genç kadın günler sonra tahliye edildi edilmesine, fakat bu sefer de serbest kalma şeklinde bir tuhaflık vardı:

“Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. ‘Anneciğim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler’ dedi.”

CHP Dilruba’yı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda protokolde ağırladı. Onun tutuklu yargılanması gerektiğini savunan AK Parti ise ana muhalefete tepki gösterdi. İki parti yetkililerinin laf dalaşı sürüyor. Bu sefer ses en tepeden, Erdoğan’dan geldi:

“(…) ‘Değiştik’, ‘normalleştik’ dediler ama millete ve 28 milyona hakaret eden bir kısmı onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz millete saygı olur. Kimse kusura bakmayın, bunun adı tutarsızlıktır. CHP kodlarına geri dönmektir. Bunu ne bize ne de millete yutturamazsınız. Türk siyasetine yakışmamıştır, o fotoğraf siyaset kurumunun itibarına gölge düşürmüştür. CHP lideri Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz.”

Ana muhalefetin buna yanıtı gecikmedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel  “Ben ne dedim de özür dileyeyim. Ben Dilruba adına, onun söylediği sözlerden alınmış, kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan’da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi’ye katılanlara ‘sürtük’ dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin” diye konuştu.

Özel: Erdoğan yeniden aday olmak istiyorsa Kasım 2025'e kadar vakti var, sonra gelmesinÖzel: Erdoğan yeniden aday olmak istiyorsa Kasım 2025’e kadar vakti var, sonra gelmesin

Erdoğan: Özgür Özel'in millete bir özür borcu varErdoğan: Özgür Özel’in millete bir özür borcu var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.