Özel, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Hacı Bektaş’ta yan yana

CHP Genel Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu ve eski CHP lider Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri'nde bir araya geldi.

Siyaset 18 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 753. Yıl Dönümü” anmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bir önceki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş katıldı.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na da yer veren Özel, ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de tüm genel başkanlarına da benden önceki genel başkanı, çok kıymetli Kemal Kılıçdaroğlu’na da vefamızı göstermenin en önemli yolu, onların partisini iktidar yapmaktır. Hep birlikte bunu başaracağımıza ant içiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan birlik mesajı

Kılıçdaroğlu ise konuşmasında birlik mesajı verdi: ”’Özünü bilirsen özürden kurtulursun’ der Hacı Bektaşi Veli. O da biliyor ki okunacak en büyük kitap, insandır aslında. Ona göre insanlar ya arınacak birlik olacak ya da arınmadan sağılıp gidecekler. Evet biz arınacağız. Kötülükten, ihanetten, incitenlerden, menfaatperestlerden arınacağız. Sevgili dostlarım arındıkça azalmayacağız, arındıkça çoğalacağız. Arındıkça kardeşlik bağlarımız sımsıkı birbirimizi tutan ellerimiz güçlenecek. Arındıkça büyüyeceğiz. Arındıkça önce insan, sonra çağa çığır açan toplum olacağız. Bu bizim Hünkar Hacı Bektaş’a sözümüzdür. Bu bizim hünkar Hacı Bektaş’a, namus borcumuzdur. Arınmalıyız, ayağa kalkmalı ve haykırmalıyız, hep birlikte daha ileriye.”

İmamoğlu’ndan sokak hayvanları çıkışı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuşmasında sokak hayvanlarını öldürme yasasına tepki gösterdi: “Ülkemizde de farklı sıkıntıların arttığı hatta tüm varlıkların can hakkını savunan Hacı Bektaş-ı Veli huzurunda söylemeye dilim varmıyor ama kedinin, köpeğin bile öldürülmesinin yasaya dönüşme çabasının gösterildiği günlerde Hacı Bektaş-ı Veli’nin huzurundayız. Bugün biz insanlar bütün canlıların vebali üstünde olan, düşünen, üreten duygulanan, sorumlu olan varlıklarız. Bütün bu sorunları çözme sorumluluğu her birimizin huzurunda, önemli bir sorumluluk. Sevgiyle akılla bilimle bütün sorunların üzerinden gelmemiz gerekir. Ne yazık ki farklı meziyetler göstererek üzmeyi, kırmayı yok saymayı ve insanları kutuplaştırmayı ayrıştırmayı kan dökmeyi dahi düşünecek kadar ve buna kendi hakkıymış gibi davranacak kadar ileri seviyede şiddeti savunanların olduğu bir ortamdayız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.