Özel: Muhalefetin gözünün feri kalmamışsa olmaz bu iş

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel "Neye ihtiyaç var denince ana muhalefetin gözünün içine bakılır da senin gözünün içinde fer yoksa bu iş olmaz" dedi.

Siyaset 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel CHP Antalya İl Başkanlığı ziyaretinde “Herkes döner muhalefete bakar da gözünün feri olmadığını görürse bu iş olmaz” diyerek çözüm için “Değişim”i işaret etti.

İl binası önünde konuşan Özel “Bin 200 delegemiz seçildi, kullanacakları oylarla iki hafta sonra bugün partinin, cumhuriyetin 100. yılında partiyi yönetecek genel başkanını, ertesi gün yönetim kadrolarını belirleyecekler. Delegelerimizden şunu istiyorum, Ankara’ya gelmeden önce kimin vicdanına güveniyorsanız onlarla konuşun, CHP’de değişim olursa ne olur değişim olmazsa ne olur, sorun. Seçmen sokak ne düşünüyor diye konuşun, elinizi vicdanınıza koyacağınızdan, kulağınıza üfleneni değil de kulağınızla duyduğunuzu, gözünüzle gördüğünüzü yapacağınızdan, önce CHP’yi sonra Türkiye’de iktidarı değiştirecek iradeyi göstereceğinden hiç kuşkumuz yoktur” dedi.
CHP’de yönetimin değişmesi gerektiğini vurgulayan Özgür Özel şöyle sürdürdü: “Geçen yerel seçimlerin yüksek morali, ittifak kapasitesi, birlikteliği, muhalefetin moral üstünlüğü ortadayken yaşanan bugünkü durum büyük bir tehlikeyi içinde barındırmaktır. Peki o zaman neye ihtiyaç var? O zaman morale ihtiyaç var. Neye ihtiyaç var? Yeniden muhalefetin derlenmesine, toplanmasına, birleşmesine ihtiyaç var. Neye ihtiyaç var? Muhalefet deyince herkes döner bakar, ama ana muhalefetin gözünün içine bakar; senin gözünün içinde fer yoksa bu iş olmaz. İşte değişim. İşte gençleşme. İşte 4-5 Kasım’da yapılacak olan kurultaydan büyük umutla çıkmak dediğimiz mesele bu heyecanın, ayağa kalkışın, bu yeniden umutlanmanın, bu birleşmenin ve teslim olmamanın adıdır.”

 

Özgür Özel sözü: Kılıçdaroğlu'nun kapatacağı kapıyı açacakÖzgür Özel sözü: Kılıçdaroğlu’nun kapatacağı kapıyı açacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.