Özgür Özel sözü: Kılıçdaroğlu’nun kapatacağı kapıyı açacak

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nun "kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım" açıklamasına yanıt verdi: "Daha yapılmamış kurultay için kapı önüne koymayı değil, baba evinin kapısını açmayı vaat ediyorum."

Siyaset 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkan adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel Eskişehir’de göreve gelen yeni il yönetimini ziyaret etti. Ziyaretin ardından önce İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Özel ardından da parti binası önünde partililere seslendi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kurultayı yaptıktan sonra konuşanı kapıya koyacağım” açıklamasına yanıt veren Özel “Daha yapılmamış kurultay için ben kapı önüne koymayı değil, baba evinin kapısını açmayı vaat ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun tüzükle ilgili açıklamalarına da değinen Özel Kurultay’ın ardından yapılacak tüzük konferansını işaret ederek “Genel Başkanın üyeler tarafından seçilmediği son seçim olacak. Özgür Özel Genel Başkan olduktan üç hafta sonra Tüzük Kurultayı yapılacak” dedi.

Özel CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönüşü hakkında sorulan soruya ise “Tanju benim kardeşim. Bana kalsa kendisine kapıları açarım ama af Parti Meclisi yetkisindedir. Parti Meclisi de 5 Aralık günü belirlenecek” dedi.

Tanju Özcan de Özgür Özel’in açıklaması üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Özel’in soruyu yanıtladığı ana ait videonun da yer aldığı paylaşım “Teşekkür ederim Özgür Başkan. Önemli olan senin niyetin. Bugün gördüm ki niyetin halis. Duygu ve düşüncelerin için şükranlarımı sunuyorum. Kazanman için elimden geleni yapacağım” notuyla yayınlandı.

Tanju Özcan CHP’den ihraç edildi, 10Haber'e konuştu: Hayırlı olsun Bay Kemal'eTanju Özcan CHP’den ihraç edildi, 10Haber’e konuştu: Hayırlı olsun Bay Kemal’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.