Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ sitesiyle ilgili tüm detaylar bu haberde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'İktidar İçin Değişim' sitesi dün yayın hayatına başladı. İmamoğlu'na yakın kaynaklar sitede CHP ambleminin olmaması, detaylı bir programın yer almamasına ilişkin eleştirilere cevap verdi.

Siyaset 5 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 28 Mayıs’tan sonra başlattığı parti içinde dile getirdiği değişim çağrısı önceki gün açılan “İktidar İçin Değişim” adlı internet sitesiyle somut bir hale geldi. Sitenin domaini Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanlığını yapan Necati Özkan tarafından 23 Haziran’da alındı. Öte yandan Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmeden bir hafta sonra alınması ise dikkat çekti. İmamoğlu’na yakın kaynaklar ise sitenin domainin 23 Haziran’da alınmasının bir anlamı olmadığının altını çizdi.

İmamoğlu’nun da sosyal medyadan paylaştığı internet sitesinin 24 saatlik trafiğini ve gelen görüşleri Ekrem İmamoğlu akşam saatlerinde detaylı olarak açıklayacak. Sitenin öğleden önceki toplam trafiği ise şöyle: 240 bin tekil tık, 400 bin görüntüleme. Bu rakamlar az değil ama yeterince büyük de değil.

CHP’nin amblemi niye yok?

Ekrem İmamoğlu’na yakın kaynaklar “İktidar İçin Değişim” sitesinde CHP’nin amblemi olmamasını ise şöyle açıkladı: “Değişim bütün Türkiye için gerekli ve herkesin istediği bir şey. CHP bunun ana dinamiği olacak bir yapı. Bu değişimi CHP ile sınırlı tutmamak için bilinçli olarak CHP amblemi kullanılmadı.”

Alttan bir hareket

“Sitede detaylı bir program yok” eleştirilerine İmamoğlu çevresi “Biz aşağıdan yukarıya bir çalışma başlattık. Bir program açıklansaydı, mevcut siyasette olduğu gibi topluma yukardan bir dayatmada bulunmuş olurduk. Biz bunu istemiyoruz, halkımızla birlikte karar almak istiyoruz. Yeni bir şey deniyoruz” diyerek yanıt verdi.
Ekrem İmamoğlu’nun açıklayacağı ifade edilen manifestonun ise bu siteye gelen görüşler doğrultusunda şekillenerek kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

İmamoğlu cephesi konuşmaya başladı: Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmezİmamoğlu cephesi konuşmaya başladı: Artık Kılıçdaroğlu ile devam etmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.