Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Ozan Işık görevden alındı

CHP'deki değişim hareketini destekleyen isimlerden olan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışman tercihlerini eleştiren Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık görevden alındı. 10Haber’e konuşan Işık, “Değişim diyen herkesin yanında çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Siyaset 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

28 Mayıs seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan CHP’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı ‘Değişim’ tartışmalarının sancıları sürüyor. 

CHP Gençlik Kolları resmi sosyal medya hesabından Merkez Yönetim Kurulu’nun yeni görev dağılımını gösteren liste paylaşıldı. Yeni görevlendirmeler, “Örgütümüze ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz” notuyla duyuruldu. 

Listede, eski Genel Sekreter Ozan Işık ise yer almadı. 

Işık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Zafer Partili Anıl Ulukuş’u danışman olarak atamasına tepki gösterenlerdendi. 

CHP Gençlik Kolları'ndan Kılıçdaroğlu'a açık tavır: Kongrede aktif rol oynayacağızCHP Gençlik Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’a açık tavır: Kongrede aktif rol oynayacağız

Yeni görevlendirmenin ardından 10Haber’e konuşan Ozan Işık, “Nezaket kuralları dışında yapılan bir şey var. İtibar suikasti gibi, doğru bulmuyorum” diyerek tepki gösterdi. 

“Değişim diyen herkesin yanında çalışmaya devam edeceğim” diyen Işık, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Kilit’in kendisini arayarak emekleri için teşekkür ettiğini de belirtti. 

https://x.com/iskozn/status/1701535541093916779?s=20

Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Işık, “Kamuoyuna ve büyük ailemize… Gençlik Kolları’na veda ediyorum. Benim için okul, benim için yuva, benim için aydınlık güzel günlere inancımın ışığı olan Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları MYK üyeliğinden istifa ediyorum. Daha büyük mücadeleye var gücümle girmek, partimi geleceğe taşımak ve ülkemizi içinde bulunduğu derin krizlerden çıkarmak için çalışmaya devam edeceğim. Resmi hesaplardan öğrendiğim görev değişikliğinin bana elbette insani, vicdani ve partili olarak üzüntü verdiğini saklayamam. Gençosman Killik ve kurul arkadaşlarıma yollarında başarılar dilerim. Baştan aşağı yenilenme ve değişim için tek tek görüşme zamanı. CHP değişecek Türkiye değişecek” dedi.

CHP'lilerin 'nereden çıktı bu adam' dediği Hasan Cengiz konuştu: Kılıçdaroğlu aday olduğu gece beni aradıCHP’lilerin ‘nereden çıktı bu adam’ dediği Hasan Cengiz konuştu: Kılıçdaroğlu aday olduğu gece beni aradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.