Özel’den Erdoğan’a ‘DEM Parti’ yanıtı

CHP lideri Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçenlerdeki "CHP DEM tarafından rehin alınmıştır, esir alınmıştır" sözüne yanıt verdi. Özel “Milletin derdi DEM değil, zam zam zam” dedi. Görüşmelerin şeffaflığına vurgu yaptı.

Siyaset 22 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Özgür Özel'in, DEM Parti Eş Genel Başkanlarını ziyaretinden bir kare.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçenlerdeki “CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir. DEM tarafından rehin alınmıştır, esir alınmıştır” sözlerine “Erdoğan, milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam. DEM diye tutturmuş. CHP ayrı bir parti, DEM ayrı bir partidir. Bize ziyarete geldiler, dedik ki ’Ne görüyorsanız burada. Açık açık gözünüzün önünde” diye yanıt verdi.

Yarın Dersim’in Nazimiye ilçesinde merhum Dersim Milletvekili Kamer Genç için düzenlenecek anma programına katılacak olan Özel Elazığ’a geldi. Partililer tarafından karşılanan Özel açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'efendi' yanıtı: Emekliyi değil ne lakap takacağını düşünüyorÖzgür Özel’den Erdoğan’a ‘efendi’ yanıtı: Emekliyi değil ne lakap takacağını düşünüyor

Özel “Biz siyasette Kamer Genç gibi dürüst, korkusuz ve söylediği sözü zamana bırakan ama hiçbir zaman haksız çıkmayan ilkeli siyasetimizle varız. Sizlerle beraberiz. Biz Kamer ağabeyimizle de, tüm CHP’lilerle de, Tunceli ve Elazığlılarla gurur duyuyoruz. Bundan sonra da hep birlikte olacağız. Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Sürekli polemik yapmak, kavga çıkarmak istiyor. Sürekli olmadık yalanlarla, iftiralarla partimizi bir araya getirmek istiyor. İstiyor ki kavga edelim. Erdoğan bizim kavgamız yoksullukla, açlıkla, insanların düştüğü durumladır. Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz vardır. Sen başta emekliler olmak üzere emekçileri, emeklileri büyük sıkıntı içinde bıraktın” diye konuştu.

Erdoğan’a ‘DEM’ yanıtı

Özel “Erdoğan; milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam. DEM diye tutturmuş. CHP ayrı bir parti, DEM ayrı bir partidir. Bize ziyarete geldiler, dedik ki ’Ne görüyorsanız burada. Açık açık gözünüzün önünde.’ CHP’nin milletin görmediği hiçbir anlaşması, angajmanı ve ilişkisi yok. Herkes gözler önünde. Ancak tutturmuş bir DEM. DEM’i bırak da artık biraz zamma bak. 10 bin lira yaptığın emekli maaşı kimseye yetmiyor” dedi.

Özel şöyle devam etti:

“Önce sen zammı ver, emekliye en az bir asgari ücret ver. Ondan sonra gel bizimle uğraş. Bana diyorsun ki ’Özgür efendi’, efendiliğimizi bozmadan sana sesleniyorum. Millet aç, yoksul. En düşük emekli maaşını asgari ücret yapmadan karşıma gelme. Seninle muhatap olmuyorum. Hep birlikte çalışıp 31 Mart’ta önemli bir başarı elde etmek istiyoruz. Elazığ’da 31 Mart için adayımız son derece çalışkan, son derece yakışıklı, Elazığ’a yakışır partimizin önceki dönem il başkanımıza sahip çıkmanızı istiyorum. Nisan ayında Elazığ Belediyesi’ne bir acı kahvenizi içmeye gelmek istiyorum. Belediyeyi kazanın, hep birlikte gelelim. Elazığ Belediyesi’ni bir partinin belediyesi olmaktan çıkartıp, Elazığ’ın belediyesi yapalım. O güne kadar hepinize başarılar diliyorum. Elazığ Belediyesi’ni kazanacağız ve tarih yazacağız.”

CHP ile DEM Parti’den ‘açık açık yerel seçim konuşuyoruz’ mesajıCHP ile DEM Parti’den ‘açık açık yerel seçim konuşuyoruz’ mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.